Kρεμ μπρουλέ, η θεϊκή
- 600 γραμ . κρέμα γάλακτος
- 1 βανίλια
- 5 κρόκους αυγών
- ξύσμα ενός λεμονιού
- 3 κ.σ. ζάχαρη + σκούρα ζάχαρη για το πασπάλισμα .
- Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά . Ρίχνουμε την βανίλια και το ξύσμα λεμονιού .
- Χτυπάμε στο μίξερ ζάχαρη και κρόκους .
- Μόλις η κρέμα πάρει βράση , αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτουμε μέσα το μείγμα ζάχαρη - αυγά , ανακατεύουμε και συνεχίζοντας να κάνουμε αυτό βάζουμε την κατσαρόλα πάλι σε σιγανή φωτιά .
- Μόλις πήξει η κρέμα την μεταφέρουμε σε κρύο μπολ και το μπολ αυτό μέσα σε άλλο με κρύο νερό . Εδω ανακατεύουμε συνεχεία μέχρι να κρυώσει .
- Αδειάζουμε τώρα την κρέμα σε μικρά κεραμικά μπολάκια που τα έχουμε ξεπλύνει με κρύο νερό και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες .
- Πριν να σερβίρουμε , ανάβουμε το γκριλ του φούρνου , πασπαλίζουμε τις κρέμες με την σκούρα ζάχαρη και βάζουμε τα μπολάκια κάτω από το καυτό γκριλ έως να καραμελώσει η ζάχαρη στην επιφάνεια .
Η δοσολογία αυτή έβγαλε 6 μπολάκια του μεγέθους που έχω στην φωτογραφία !
πολυ ωραια συνταγη