Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Kρεατόσουπα με λαχανικά

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Παρασκευή, 27 Νοέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Xειμερινή θαλπωρή με μια σούπα!!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό μοσχάρι από ελιά κομμένο σε μικρά κομμάτια ή άλλο μέρος κρέατος
  • 3 λίτρα νερό
  • 2 κρεμμύδια ξερά σε κομμάτια
  • 2 πατάτες σε κύβους
  • 2 καρότα σε κύβους
  • Λίγο σέλινο
  • Λίγο λάχανο σε κομμάτια (προαιρ.)
  • Μερικά  μπαχαρικά ( 1 δάφνη, 3 σπυριά μπαχάρι, 3 κεδροκούκουτσα, 1 γαρύφαλλο, )
  • 1 λεμόνι σε κομμάτια
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη
  • Μισό φλ/νι λάδι
Οδηγίες

  1. Πλένω καλά το κρέας και το βάζω με το κρύο νερό στην κατσαρόλα, προσθέτοντας το λεμόνι και  τα μπαχαρικά.
  2. Αρχικά  το έχω σε δυνατή φωτιά να βράσει και παράλληλα ξαφρίζω το κρέας καλά.
  3. Στη συνέχεια. χαμηλώνω πολύ  τη θερμοκρασία και αφήνω να βράσει περίπου 1,5 ώρα και να μαλακώσει.
  4. Μετά σουρώνω τη σούπα και ξαναβάζω το ζωμό πάνω στη φωτιά με όλα τα λαχανικά μέσα, καθώς και  αλάτι και πιπέρι.
  5. Το βρασμένο κρέας το καθαρίζω από τυχόν λίπη, το κόβω με μικρά κομματάκια και το ρίχνω και αυτό στην κατσαρόλα μαζι με τα λαχανικά.
  6. Βράζω για 1 ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά και προς το τέλος ρίχνω και το λάδι..
  7. Είναι χρονοβόρο φαγητό αλλά βάλσαμο για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 30 Νοέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ένα από τα αγαπημένα μας πιάτα η κρεατόσουπα. Βιταμινούχα και δυναμωτική. Κάποιες φορές αφήνουμε σε κομμάτια τα λαχανικά, κι άλλες φορές πολτοποιούμε τα μισά και τα προσθέτουμε στη σούπα. Μια ακόμη παραλλαγή που κάνουμε είναι να προσθέσουμε ξινό τραχανά.
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 10 Δεκέμβριος 2009
Τα λίγα αυτά μπαχαρικά μαζί με το λεμόνι κόβουν τη μυρωδιά του κρέατος, που μπορεί να είναι και άλλου είδους, όπως από χοντρό αρνίσιο ή κατσικίσιο!!!
Σχόλιο από Ντεπι , Πέμπτη, 20 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Απο τα καλυτερα....τρωω ασταματητα, το μαγειρευω με τον ιδιο τροπο αλλα δε βαζω καθολου λαδι.Καποιες φορες παιρνω 1 κοκαλο εξτρα και το ριχνω κ αυτο στη κατσαρολα για να βγαλει ζουμακι!!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 27 Ιανουάριος 2011
Κλασσική συνταγή κατάλληλη για το κρύο και για τους κρυωμένους! βάζω λάδι γιατί το μοσχαράκι είναι αδύνατο κρέας ! το θέλει το λαδάκι του!
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 27 Ιανουάριος 2011
Και εδώ Ειρήνη, το φαγητό έχει το λαδάκι κια είναι γραμμένο. Πάντως σουπίτσα βάλσαμο είναι!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 27 Ιανουάριος 2011
Απάντησα στην Ντέπι που είπε ότι δεν βάζει καθόλου λάδι!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Κυριακή, 30 Ιανουάριος 2011
Έκανα και γω αυτή την κλασσική κρεατόσουπα ! αφαίρεσα την ντομάτα και πρόσθεσα μια φωλιά φιδέ τριμμένο!νόστιμη και ότι πρέπει για το κρύο!
Σχόλιο από vasiliki ver , Κυριακή, 30 Ιανουάριος 2011
Πολύ νόστιμη σούπα Ηλιάννα!την ετοιμάζω για το βράδυ!!!
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 30 Ιανουάριος 2011
Βασιλική, μην ξεχάσεις αυτά τα μπαχαρικά να βάλεις μέσα.
Σχόλιο από vasiliki ver , Κυριακή, 30 Ιανουάριος 2011
Τα κεδροκούκουτσα τι είναι Ηλιάννα??τα υπόλοιπα εντάξει, αλλά γι'αυτό?δεν γνωριζόμαστε!!
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 30 Ιανουάριος 2011
Τα κεδροκούκουτσα μοιάζουν με το μπαχάρι , είναι στρογγυλά καφέ σκούρα μπαλάκια, αλλά είναι πιο μαλακά και αρωματικά! Μπαίνουν στο κυνήγι συνή΄θως. Τα βρίσκεις στα σούπερ μάρκετ εκεί που πουλούν μπαχαρικά. Τα βάζω στη σούπα εξαιτίας του αρώματός τους.
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 30 Ιανουάριος 2011
Η φωτογραφία από την Ειρήνη που έφτιαξε τη συνταγή.


Σχόλιο από vasiliki ver , Κυριακή, 30 Ιανουάριος 2011
Ευχαριστώ Ηλιάννα,απόψε όμως θα τη φάμε χωρίς αυτά.Την επόμενη φορά!
Σχόλιο από vasiliki ver , Δευτέρα, 31 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Hλιάννα μπράβο!!!!την ευχαριστηθήκαμε τη κρεατόσουπά σου,τέλεια ήταν.Ο γιος μου μάλιστα έφαγε δυο πιάτα!!
Μεταφορά στην κορυφή