Κρέας κοκκινιστό με χάντρες
- 1 1/2 κ. κρέας μοσχάρι ή κατσικάκι
- 1 κιλό φασόλια χάντρες
- 1 /2 φλ. λάδι
- 2 ξερά κρεμμύδια
- σκόρδο
- 5-6 φρέσκες ντομάτες ή ντοματίνια
- γαρύφαλλα,μπαχάρι , κανελα
- αλατοπίπερο.
- Πλένουμε καλά το κρέας,το στραγγίζουμε.
- Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα μας να κάψει και σοτάρουμε το κρέας καλά και από τις δυο πλευρές.
- Ρίχνουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα,το σκόρδο να γυαλίσουν λίγο και προσθέτουμε τις ντομάτες κι αυτές χοντροκομμένες ,αλατοπιπερώνουμε ,ρίχνουμε τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε το φαγητό μας.
- Αν το βράσουμε στην χύτρα δεν θέλει νερό ,βράζουμε για 20-30 λεπτά να μαλακώσει το κρέας.
- Ανοίγουμε την χύτρα προσθέτουμε τα φασόλια που τα έχουμε πλύνει και στραγγίξει ,1 ποτήρι νεράκι ,κλείνουμε το καπάκι και συνεχίζουμε για άλλα 15 λεπτά.
Εγώ έφτιαξα το φαγητό με κατσικάκι που είχα στο ψυγείο,πρόσθεσα και μια πιπεριά, η συνταγή της Ζαμπία είναι με μοσχάρι εδώ: http://www.kitchenstori.es/2011/09/beef-braised-with-beans.html