Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1987-faxitassolomou1.jpg
Faxitas με σολομό



Κουραμπιέδες

recipe image
Προστέθηκε απόMargo, Τετάρτη, 23 Δεκέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Παραδοσιακοί Κουραμπιέδες !

Συστατικά
  • 500 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα & ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό βούτυρο φρέσκο πρόβειο (γάλακτος)
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 2 κρόκους
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού λικέρ μαστίχα
  • 2 κ.γ. σόδα
  • 1/2  ποτηράκι κρασιού χυμό πορτοκάλι
  • 1 1/2 κιλό αλεύρι μαλακό (Νο. 2)
  • 2 κιλά ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Οδηγίες
  1. Σε τηγάνι κοκκινίζουμε ελαφρά τα αμύγδαλα με λίγο φρέσκο βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο αρκετή ώρα μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει.
  3. Ρίχνουμε τους κρόκους.
  4. Προσθέτουμε στο μίγμα την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  5. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό επάνω από το μπολ του μίξερ (γιατί φουσκώνει) και τα προσθέτουμε και αυτά στο μίγμα συνεχίζοντας το χτύπημα.
  6. Προσθέτουμε και το λικέρ.

  1. Αδειάζουμε το μίγμα σε μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάνε παντού.
  2. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι.  Θέλουμε μια σφιχτή ζύμη.
  3. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ό,τι σχήμα θέλουμε  ή κόβουμε σχήματα με κουπ-πατ (στους στρογγυλούς κάνουμε μια βούλα στο κέντρο με το δάχτυλο για να μη φουσκώσουν πολύ).
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο με αέρα στους 175 C.
  5. Σε λαμαρίνα στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τους κουραμπιέδες.
  6. Ψήνουμε δύο ταψιά ταυτόχρονα, με αέρα στους 175 C για περίπου 20΄, να ψηθούν καλά.

  1. Όταν ψηθούν τους ακουμπάμε σε λαδόκολλες τις οποίες έχουμε πριν πασπαλίσει με άχνη και πασπαλίζουμε με άχνη επίσης επάνω στους ζεστούς κουραμπιέδες.
  2. Τους αφήνουμε να κρυώσουν και αργότερα αφού έχουν κρυώσει καλά πασπαλίζουμε ξανά με άχνη ζάχαρη.

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Το βούτυρο, το βασικό και σημαντικό υλικό για τους κουραμπιέδες το αγοράζω πάντα από παραδοσιακό τυροπωλείο το οποίο μου το ζυγίζουν.
  • Αν δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα μπορούμε να αγοράσουμε  βούτυρο από το σούπερ μάρκετ αυτό που είναι σε βάζο.
  • Το λικέρ μαστίχα είναι το παραδοσιακό λικέρ για αυτούς τους κουραμπιέδες το οποίο όμως σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα υλικά βγάζει ένα φίνο άρωμα διαφορετικό από αυτό της μαστίχας.
  • Οι κουραμπιέδες θέλουν προσοχή στο ψήσιμο, να μην είναι λευκοί για να μην  κολλούν στο στόμα όταν τους τρώμε.
Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 27 Δεκέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ νόστιμοι πρέπει να είναι Μάργκο οι κουραμπιέδες σου!!αν δεν βάλω λικέρ και βάλω σκόνη μαστίχα θα έχω το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα;;
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 28 Δεκέμβριος 2011
Μάργκο τους έφτιαξα και έγιναν πολύ νόστιμοι!!έβαλα σκόνη μαστίχα ελάχιστη,άλλη γεύση από τους συνηθησμένους!Ευχαριστούμε!!
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 29 Δεκέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Βασιλική, τώρα είδα το μήνυμά σου. Βάζουμε λικέρ μαστίχας σε αυτή την παραδοσιακή συνταγή που κάνουμε στην Αργολίδα. Το λικέρ αυτό δίνει ένα πολύ φίνο άρωμα, χωρίς όμως το έντονο άρωμα της μαστίχας. Σκόνη μαστίχα δεν έχω βάλει ποτέ. Σίγουρα θα δίνει ωραίο άρωμα, λίγο πιο έντονο. Εξάλλου το βούτυρο γάλακτος έχει έντονη μυρωδιά και ό,τι αρωματικό μπει θα έρχεται σε αρμονία.
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 29 Δεκέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Το λικέρ το έχω δοκιμάσει και είναι τέλειο!!!!!αλλά δεν είχα και έβαλα πάρα πολύ λίγη σκόνη γιατι φοβήθηκα μην πικρίσει!!όμως βγήκαν πολύ νόστιμοι!!Ευχαριστούμε για τη συνταγή!!
Καλή Χρονιά με Υγεία!!!
Μεταφορά στην κορυφή