Κουνέλι με σάλτσα μουστάρδας
- 1 κουνέλι σε μερίδες,
- 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα πικάντικη,
- 300 ml κρασί, λευκό ξηρό,
- 2 κ.σ. λάδι,
- 1 μεγάλο ή 2 μέτρια κρεμμύδια,
- 1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες(προαιρετικά),
- 3-4 σκελίδες σκόρδο,
- 1/2 ματσάκι σέλινο,
- 1 κ.γλ. θυμάρι,
- 1 βαζάκι μανιτάρια σε φέτες,
- 300 ml ζωμό κοτόπουλου,
- αλατοπίπερο.
- Πλένουμε καλά το κουνελάκι μας,και το βάζουμε στη μαρινάδα μουστάρδας που φτιάχνουμε ως εξής:
- Σε μεγάλο μπολ που θα χωράει τις μερίδες κουνελιού βάζουμε το κρασί,την μουστάρδα,ψιλοκομμένο το σκόρδο,αλατοπίπερο και το κουνέλι,αφήνουμε 2-3 ώρες να μαριναριστεί.
- Στραγγίζουμε και σοτάτουμε στο λάδι το κρέας,προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια καλά στραγγισμένα να σοταριστούν όλα μαζί για 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε και το σέλινο, αφήνουμε 2' προσθέτουμε το θυμάρι, ρίχνουμε την μαρινάδα και το ζωμό, αλάτι και πιπέρι.
- Σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και σερβίρουμε ζεστό.
- Το συνοδεύουμε με ζυμαρικά ή ψητά λαχανικά.
Μπορούμε, αφού το σοτάρουμε, να το ψήσουμε στο φούρνο σε γάστρα, εγώ το έφτιαξα σε κατσαρόλα και έγινε λουκούμι.