Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Περισσότερα...


Κουνέλι με σάλτσα μουστάρδας

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Παρασκευή, 04 Ιανουάριος 2013
none
Περιγραφή

Νόστιμο και πικάντικο κουνελάκι!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
6 άτομα
  • 1 κουνέλι σε μερίδες,
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα πικάντικη,
  • 300 ml κρασί, λευκό ξηρό,
  • 2 κ.σ. λάδι,
  • 1 μεγάλο ή 2 μέτρια κρεμμύδια,
  • 1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες(προαιρετικά),
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο,
  • 1/2 ματσάκι σέλινο,
  • 1 κ.γλ. θυμάρι,
  • 1 βαζάκι μανιτάρια σε φέτες,
  • 300 ml ζωμό κοτόπουλου,
  • αλατοπίπερο.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε καλά το κουνελάκι μας,και το βάζουμε στη μαρινάδα μουστάρδας που φτιάχνουμε ως εξής:
  2. Σε μεγάλο μπολ που θα χωράει τις μερίδες κουνελιού βάζουμε το κρασί,την μουστάρδα,ψιλοκομμένο το σκόρδο,αλατοπίπερο και το κουνέλι,αφήνουμε 2-3 ώρες να μαριναριστεί.
  3. Στραγγίζουμε και σοτάτουμε στο λάδι το κρέας,προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια καλά στραγγισμένα να σοταριστούν όλα μαζί για 5 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε και το σέλινο, αφήνουμε 2' προσθέτουμε το θυμάρι, ρίχνουμε την μαρινάδα και το ζωμό, αλάτι και πιπέρι.
  5. Σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και σερβίρουμε ζεστό.
  6. Το συνοδεύουμε με ζυμαρικά ή ψητά λαχανικά.
Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε, αφού το σοτάρουμε, να το ψήσουμε στο φούρνο σε γάστρα, εγώ το έφτιαξα σε κατσαρόλα και έγινε λουκούμι.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή