Κουνέλι με κρασί και αρωματικά
Το κουνέλι μια από τις πιο υγιεινές και νόστιμες τροφές. Αν δε θέλετε το κουνέλι, δοκιμάστε το με κοτόπουλο ή ψαρονέφρι ή και γαλοπούλα, πάλι νόστιμο θα είναι. Εμείς αγαπάμε πολύ το κουνέλι!
- 1 κουνέλι σε μερίδες
- 3 κ.σ. λάδι
- 1 σκ. Σκόρδο ψιλ/νο
- 1 κρεμμύδι ψιλ/νο
- μερικά φρέσκα μανιτάρια, αλλά και σε κονσέρβα ή κατεψυγμένα καλά θα είναι
- 1 κ. γλ. αλεύρι
- 1 φλ/κι κονιάκ
- ½ ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1 φλ/νι ζωμό
- 1 κ. γλ. φρέσκο θυμάρι
- αλάτι και πιπέρι
- Στο λάδι σοτάρω το κουνέλι που έχω αλατοπιπερώσει.
- Προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι(όχι ξερό) και συνεχίζω το σοτάρισμα. Ραντίζω το αλεύρι πάνω στο κουνέλι, ανακατεύω και σβήνω πρώτα με το κονιάκ και μετά με το κρασί, συμπληρώνω με το ζωμό ( νερό +knorr)και αφήνω να ψηθεί σκεπασμένο περίπου 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένο.
- Ενδιάμεσα ρίχνω τα μανιτάρια σε φέτες.
- Σερβίρω το κουνέλι με σπαγγέτι ή με πουρέ πατάτας που έχω προσθέσει παρμεζάνα τριμμένη.
- Καλή επιτυχία!