Κοχύλια με σπανάκι και ρικότα
Μια ακόμη παραλλαγή σε κοχύλια, αλλά αυτή τη φορά με σπανάκι και στην κατσαρόλα. Κατάλληλα και διασκεδαστικά για τους μικρούς μας φίλους, αλλά και για μπουφέ.
- 22 κοχύλια βρασμένα
- 3 κ.σ. λάδι
- 2 φέτες προσιούτο ή μπέικον ή καπνιστή γαλοπούλα σε καρέ
- 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλ/νο
- 300 γρ. σπανάκι ζεματισμένο και στραγγισμένο φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 4 κ.σ. τυρί ρικότα ή ανθότυρο
- 3-4 κ.σ. παρμεζάνα
- Αλατοπίπερο
Σάλτσα
- 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες σε κύβους
- 1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
- 3 κ.σ. λάδι
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλ/νο
- Μερικά φύλλα φρ. Βασιλικού ή μισό κ.γλ. ξερό
- Αλατοπίπερο
- Τον τρόπο βρασίματος του ζυμαρικού, τον δίνω στη συνταγή κοχύλια γεμιστά με κρέμα και τυριά.
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω ελαφρά το κρεμμύδι, το προσιούτο ή γαλοπούλα και το σπανάκι.
- Προσθέτω το τυρί και αλατοπιπερώνω.
- Γεμίζω τα κοχύλια με ένα κουταλάκι από τη γέμιση στο καθένα και πασπαλίζω με τυρί παρμεζάνα.
- Σε τηγάνι ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Προσθέτω την ντομάτα και το βασιλικό, βάζω αλατοπίπερο.
- Τοποθετώ τα γεμισμένα κοχύλια πάνω στη σάλτσα, τα σιγοβράζω για 5 λεπτά με σκεπασμένο καπάκι και είναι έτοιμα.