Κοχύλια γεμιστά
Τα ζυμαρικά αυτά εκτός από το ότι είναι πολύ νόστιμα, είναι ιδιαίτερα εμφανίσιμα και για μπουφέ!
- Μισό πακέτο μεγάλα ζυμαρικά κοχύλια
- 100 γρ. καπνιστό ζαμπόν ή γαλοπούλα ή μπέικον
- 250 γρ. μανιτάρια φρέσκα ψιλ/να
- Λίγο λάδι
- ½ κούπα κρασί άσπρο
- 1 πιπεριά κόκκινη ψιλ/νη
- 1 πιπεριά πράσινη ψιλ/νη
- Μισή κούπα άσπρο κρασί
- Αλάτι και πιπέρι
- 1/2 κούπα παρμεζάνα για το τέλος
Μπεσαμέλ
- Μισό λίτρο γάλα
- 2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 2 γεμάτες κ.σ. αλεύρι
- 1 κούπα κίτρινο τυρί τριμμένο
- Αλάτι και πιπέρι
- λίγο μοσχοκάρυδο
Σάλτσα τυριού
- 11/2 κούπα γάλα
- 11/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
Κόκκινη σάλτσα
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
- 1 κρεμμύδι μικρό τριμμένο
- 1 κ.γλ. βασιλικό
- 2 ντομάτες λιαστές ψιλ/μένες
Βράζουμε τα κοχύλια σε αλατισμένο, βραστό νερό με 2 κ.σ. λάδι για 8 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν, απλώνοντάς τα σε ένα ταψί.
Για τη μπεσαμέλ
Αφού ζεστάνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι.
Το αφήνουμε λίγο να καβουρντιστεί και προσθέτουμε το χλιαρό γάλα.
Ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα γρήγορα και σε μέτρια φωτιά το μείγμα μας και προσέχουμε να μην κολλήσει.
Προσθέτω αλάτι και πιπέρι και μόλις αρχίσει να κάνει φουσκάλες είναι έτοιμη η κρέμα μας.
Προσθέτουμε το κίτρινο τυρί και την αφήνουμε στην άκρη.
Για τη γέμιση
Σοτάρω για λίγο τα μανιτάρια στο λάδι, προσθέτω τις πιπεριές και αφήνω λίγο να μαραθούν. Ρίχνω τη γαλοπούλα ή ζαμπόν ή μπέικον. Ρίχνω το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί. Το μείγμα αυτό το προσθέτουμε στη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά.
Σάλτσα τυριού
Σε κατσαρόλα και πάνω στη φωτιά, βάζουμε το γάλα και ανακατεύουμε την παρμεζάνα. Μόλις λιώσει το τυρί, κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Συναρμολόγηση
- Σε ένα μεγάλο πυρέξ απλώνουμε την κόκκινη σάλτσα.
- Βάζουμε πάνω τα κοχύλια και μοιράζουμε σε αυτά το μείγμα για τη γέμιση.
- Στο τέλος περιχύνουμε τα κοχύλια μας με τη σάλτσα τυριού. Σκορπίζουμε τέλος το μισό φλυτζάνι παρμεζάνα που έχουμε κρατήσει.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180ο για 15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό μας να πάρει χρώμα.για 20 λεπτά περίπου ακόμα.