Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
akshpatil 12.5.2020 15:46
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Κοχύλια γεμιστά

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 17 Φεβρουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Τα ζυμαρικά αυτά εκτός από το ότι είναι πολύ νόστιμα, είναι ιδιαίτερα εμφανίσιμα και για μπουφέ!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • Μισό πακέτο μεγάλα ζυμαρικά κοχύλια
  • 100 γρ. καπνιστό ζαμπόν ή γαλοπούλα ή μπέικον
  • 250 γρ. μανιτάρια φρέσκα ψιλ/να
  • Λίγο λάδι
  • ½ κούπα κρασί άσπρο
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλ/νη
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλ/νη
  • Μισή κούπα άσπρο κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 κούπα παρμεζάνα για το τέλος

Μπεσαμέλ

  • Μισό λίτρο γάλα
  • 2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 2 γεμάτες κ.σ. αλεύρι
  • 1 κούπα κίτρινο τυρί τριμμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • λίγο μοσχοκάρυδο

Σάλτσα τυριού

  • 11/2 κούπα γάλα
  • 11/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα

Κόκκινη σάλτσα

  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κρεμμύδι μικρό τριμμένο
  • 1 κ.γλ. βασιλικό
  • 2 ντομάτες λιαστές ψιλ/μένες
Οδηγίες



Βράζουμε τα κοχύλια σε αλατισμένο, βραστό νερό με 2 κ.σ. λάδι για 8 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν, απλώνοντάς τα σε ένα ταψί.

Για τη μπεσαμέλ

Αφού ζεστάνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι.
Το αφήνουμε λίγο να καβουρντιστεί και προσθέτουμε το χλιαρό γάλα.
Ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα γρήγορα και σε μέτρια φωτιά το μείγμα μας και προσέχουμε να μην κολλήσει.
Προσθέτω αλάτι και πιπέρι και μόλις αρχίσει να κάνει  φουσκάλες είναι έτοιμη η κρέμα μας.
Προσθέτουμε το κίτρινο τυρί και την αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γέμιση

Σοτάρω για λίγο τα μανιτάρια στο λάδι, προσθέτω τις πιπεριές και αφήνω λίγο να μαραθούν. Ρίχνω τη γαλοπούλα ή ζαμπόν ή μπέικον. Ρίχνω το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί. Το μείγμα αυτό το προσθέτουμε στη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά.

Σάλτσα τυριού

Σε κατσαρόλα και πάνω στη φωτιά,  βάζουμε το γάλα και ανακατεύουμε την παρμεζάνα. Μόλις λιώσει το τυρί, κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Συναρμολόγηση

  1. Σε ένα μεγάλο πυρέξ απλώνουμε την κόκκινη σάλτσα.
  2. Βάζουμε πάνω τα κοχύλια και  μοιράζουμε σε αυτά το μείγμα για τη γέμιση.
  3. Στο τέλος περιχύνουμε τα κοχύλια μας με τη σάλτσα τυριού. Σκορπίζουμε τέλος το μισό φλυτζάνι παρμεζάνα που έχουμε κρατήσει.
  4. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180ο για 15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό μας να πάρει χρώμα.για 20 λεπτά περίπου ακόμα.

Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε αυτά τα κοχύλια να τα γεμίσουμε και με κιμά , όπως αυτόν που φτιάχνουμε στη μακαρονάδα μπολονέζ και πάνω να βάλουμε μια κουταλιά μπεσαμέλ ή κρέμα τυριού και να τα ψήσουμε. Τα έχω κάνει και έχουν γίνει πολύ ωραία.
Σχόλια
Σχόλιο από Δημητρα , Σάββατο, 20 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Και μονο η παρουσιαση ειναι αρκετη!!!!! Μπραβο Hilianna!!!!
Σχόλιο από marianta , Σάββατο, 20 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Όλες σου οι δημιουργίες είναι καταπληκτικές αλλά αυτή είναι ξεχωριστή. Μπράβο Ηλιάννα!
Σχόλιο από hrisag , Σάββατο, 20 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τι εκανε παλι εδω αυτο το κοριτσι?ζωγραφισε να το πω? το αποτελεσμα?super!
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 21 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχα περίτεχνο πιάτο! Νόστιμο κι ευωδιαστό!!!
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 21 Φεβρουάριος 2010
H συνταγή αυτή, Δάφνη μου, δε γίνεται με κανελόνια, γιατί η γέμιση είναι αρκετά ρευστή και δεν μπορεί να τη συγκρατήσει το κανελόνι. Για να κανελόνια ας προτειμίσουμε άλλες γεμίσεις.
Μεταφορά στην κορυφή