Κοτούλες Αφράτες
- 125 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 αυγό
- 200 γρ. μυζήθρα
- 375 γρ. αλεύρι ίσως και λίγο περισσότερο
- 3 κ,γ. μπέικιν
Για το άλειμμα
- 1 κρόκο αυγού
Για τα μάτια
- σταφίδες για τα ματάκια
Για την μύτη
- αμύγδαλα καρφάκια
Γέμιση
- 100 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. βούτυρο
- 2 βανίλιες
- 3 κ,σ. νερό
- 200 γρ. φουντούκια αλεσμένα η καρύδια
- 200 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
Ντεκόρ
- κουβερτούρα όση πάρει
- Χτυπάμε την μαργαρίνη με την ζάχαρη, το αλάτι και το αυγό και ρίχνουμε και την μυζήθρα
- Ανακατεύουμε και το αλεύρι με το μπέικιν, ρίχνουμε το μισό στο μίγμα και
- το άλλο μισό το προσθέτουμε σιγά- σιγά ζυμώνοντας με τα χέρια
- Αφήνουμε την ζύμη για 30 -40 λεπτά στο ψυγείο για να φουσκώσει και να αφρατέψει λίγο
- Βάζουμε μια λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου
- Κόβουμε ζύμη κάνουμε το σώμα και το τοποθετούμε στο ταψί
- Με ένα μικρό μπαστουνάκι κάνουμε το κεφάλι, κόβουμε λίγο στην άκρη για την μύτη και καρφώνουμε ένα καρφάκι από αμύγδαλο
- Βάζουμε και μια σταφίδα για μάτι
- Κάνουμε την ουρά
- Κόβουμε ένα κομμάτι ζύμη σε μισοφέγγαρο, το κολλάμε στο σώμα και με ένα ψαλίδι κάνουμε 5 ψαλιδιές και τα ξεχωρίζουμε
- Αλείφουμε με αυγό και στο κέντρο με ένα κουτάλι σούπας βάζουμε λίγη από την γέμιση
- Ψήνουμε για 20 λεπτά, ίσως και λιγότερο ή περισσότερο αναλόγως τον φούρνο μας
Αν μας περισσέψει γέμιση την βάζουμε στην κατάψυξη ή την χρησιμοποιούμε για γέμιση σε τούρτα
Τιπ ζύμης
Αν θέλουμε κάνουμε την ζύμη για φλώρα
- 250 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 3 κρόκους
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. γάλα
- 500 γρ. αλεύρι
- 2 κ.γ. γεμάτες μπέικιν
- Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη για 5 λεπτά, ρίχνουμε τις βανίλιες και τους κρόκους και χτυπάμε ακόμη για λίγο
- Ρίχνουμε και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν
- Ρίχνουμε σιγά- σιγά το αλεύρι στο μίγμα και το γάλα και χτυπάμε για 5 λεπτά
- Μετά την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά
Υπέροχες!!!!!
Μπράβο Μπιάνκα!!