Κοτοσαλάτα
- 1 κοτόπουλο
- 2 κεφάλια σέλινο χονδρό-σελινόριζα
- 3/4 φλιτζ.τσαγιoύ μαγιονέζα
- 3 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουταλιά σούπας ξύδι
- 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
- 1/4 κουταλάκι πιπέρι
- 3 βρασμένα αυγά
- μερικές μαύρες ελιές
- 3 ντομάτες
- μερικά φύλλα μαρουλιού
- Βράζουμε το κοτόπουλο.
- Το καθαρίζουμε απο τις πέτσες του και παίρνουμε μόνο το άσπρο κρέας του και το κόβουμε μικρά κομματάκια.
- Καθαρίζουμε το σέλινο και το κόβουμε σε πολύ μικρούς κύβους και το ρίχνουμε στο κοτόπουλο.
- Χτυπάμε τη μαγιονέζα με το γιαούρτι και τα βάζουμε στο κοτόπουλο.
- Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι,το ξύδι και τα αναμειγνύουμε όλα μαζί
- Στρώνουμε την πιατέλα με τα φύλλα του μαρουλιού.
- Βάζουμε επάνω τη σαλάτα και την διακοσμούμε με τα αυγά κομμένα στα τέσσερα και με τα υπόλοιπα υλικά κατα το γούστο μας
Υπάρχει και εδώ συνταγή : κοτοσαλάτα της Κυριακής
Ευχαριστώ