Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2801-zelefroyta.jpg
Ζελέ με φρούτα



Κοτόπουλο Τikka massala

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 23 Ιούλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Mια ινδική συνταγή σε παραλλαγή για να μαρινάρουμε  το κοτόπουλο και να γίνει μαλακό και νόστιμο.Για νοστιμιά και στη δίαιτα!

Συστατικά
  • 1 κοτόπουλο σε κομμάτια ή φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε λωρίδες ή κύβους

Για τη μαρινάδα

  • 4 σκ. Σκόρδο
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 1 κομ. Φρέσκο τζίτζερ (πιπερόριζα) τριμμένο
  • 1 /2 ροδάκινο
  • 1 κ.γλ. καυτερό πιπέρι ή ταμπάσκο ή καυτερή σάλτσα ή 1-2 πιπερίτσες τσίλι
  • 2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας ή πελτές
  • χυμό μισού λεμονιού
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • μισό κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμ.
  • 1 κ.γλ. μπαχαρικό καράμ μασάλα

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  • Γιαούρτι
  • Χυμός λεμονιού
  • Λίγο νερό
  • Λίγο φρ. ή ξερό δυόσμο
Οδηγίες

 

  1. Σε μπλέντερ βάζω όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και τα πολτοποιώ.
  2. Βάζω τη μαρινάδα σε γυάλινο μπολ και προσθέτω τα αλατισμένα κομμάτια του κοτόπουλου να πασαλειφτούν καλά και τα αφήνω ή από την προηγούμενη ή κάποιες ώρες μέσα σε αυτήν. Πάντα βέβαια στο ψυγείο. Το μαριναρισμένο κοτόπουλο μπορεί να μείνει και 2 μέρες στο ψυγείο.
  3. Ψήνω το κοτόπουλο στη μαντεμένια ψηστιέρα μου ή και στο γκριλ του φούρνου.

Ρύζι πιλάφι

  1. Σερβίρω το κοτόπουλο συνήθως με ρύζι πιλάφι που έχω προσθέσει στο βράσιμο δάφνη, κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο (αν έχω, αλλιώς σκέτο).
  2. Κάποιες φορές με πίτες σουβλάκι και περιχύνω γιαούρτι. Το γιαούρτι παίρνει την αψάδα του φαγητού.

 

Λίγα μυστικά ακόμα
Υπάρχει άρθρο για την Ινδική κουζίνα.
Σχόλια
Σχόλιο από bhsaria58 , Σάββατο, 25 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Καταπληκτικό και είχα αύριο στη δίαιτά μου κοτόπουλο.....σε ευχαριστούμε Ηλλιαννα
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 27 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχη συνταγή, γεμάτη άρωμα και νοστιμιά από τα τόσα ευωδιαστά υλικά!
Μεταφορά στην κορυφή