Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

732-kormos.jpg
Κορμός Τροπικάνα



Κοτόπουλο με ρεβίθια, πράσινες ελιές και λεμόνι

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Πέμπτη, 03 Μάρτιος 2011
none
Περιγραφή

Κοτόπουλο πικάντικο με ρεβίθια  στο φούρνο!!Το φτιάχνομε με δυο τρόπους! Σοτάροντας όλα τα υλικά ή απλά τα βάζουμε σε πυρέξ και ψήνουμε!!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
8 άτομα
  • 8 μπούτια κοτόπουλου,
  • 1φλ.ρεβίθια,
  • 100γρ.πράσινες ολόκληρες ελιές χωρίς κουκούτσια,
  • 3φλ.ζωμό κοτόπουλου,
  • 50γρ.βούτυρο ή λάδι,
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες,
  • 2 σκ.σκόρδο σε φέτες,
  • 2κ.γλ.πάπρικα,
  • 1κ.γλ.κύμινο,
  • 1/2κ.μπαχάρι τριμμένο,
  • 1/4κ.γλ.κρόκο Κοζάνης,
  • 1κ.γλ.κολίανδρο σκόνη,(εγώ δεν έβαλα),
  • 1κ.γλ.τζίντζερς σκόνη,
  • 1 λεμόνι το χυμό του και το ξύσμα,
  • αλατοπίπερο.
Οδηγίες
  1. ΠΡΩΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ:Μουσκεύουμε από το βράδυ τα ρεβίθια, την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε καλά και τα νεροβράζουμε για 45 λεπτά περίπου να μαλακώσουν..
  2. Βάζουμε το κοτόπουλο σε πυρέξ, αφού το αλατίσουμε και καρυκεύσουμε καλά. Ρίχνουμε το ζωμό απάνω, ψήνουμε 40  λεπτά να ροδίσει! προσθέτουμε τα ρεβίθια και συνεχίζουμε το ψήσιμο  μία ώρα περίπου.
  3. Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τις ελιές, ανακατεύουμε να ενωθούν οι γεύσεις!
  4. ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: Μπορούμε να περάσουμε  τα μπούτια κοτόπουλου από αλεύρι ανακατεμένο με την πάπρικα (αλευρώσουμε) και να σοτάρουμε σε βούτυρο με προσοχή γιατί καίγεται εύκολα το βούτυρο!!
  5. Να βγάλουμε το κοτόπουλο και στο ίδιο βούτυρο να σοτάρουμε τα κρεμμύδια, σκόρδο να ρίξουμε όλα τα μπαχαρικά και να τα αφήσουμε λίγα λεπτά να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους.
  6. Ρίχνουμε και το ζωμό  να πάρει μερικές βράσεις και μετά όλα μαζί σε πυρέξ.
  7. Με αυτό τον τρόπο όμως γίνεται πολύ 'βαρύ το φαγητό μας, σοτάροντας τα μπαχαρικά, πιο ελαφρύ και το ίδιο νόστιμο γίνεται με τον πρώτο τρόπο ψησήματος!
  8. Σερβίρουμε με αρωματικό ρύζι μπασμάτι!!
Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ διάλεξα τον δεύτερο τρόπο γιατί δεν γίνεται πολύ βαρύ το φαγητό αλλά δεν χάνει και τη νοστιμιά του όμως!!

Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Κυριακή, 06 Μάρτιος 2011
Ο πρώτος τρόπος είναι πιο ελαφρύς η ο δεύτερος; δεν κατάλαβα Βασιλική;εσύ ποιόν διάλεξες;
Σχόλιο από vasiliki ver , Κυριακή, 06 Μάρτιος 2011
Εχεις δίκιο Ειρήνη!!΄με τον πρώτο τρόπο μαγειρέματος είναι πιο ελαφρύ το κοτόπουλο,δ.λ.δ.χωρίς να το σοτάρουμε με όλα τα μπαχαρικά!!!Εγώ τα έβαλα όλα μαζί στο πυρέξ,μετά πρόσθεσα τα ρεβύθια και τέλος το λεμόνι και τις ελιές!Λάθος μου,σας μπέρδεψα!!
Μεταφορά στην κορυφή