Κοτόπουλο με πιπεριές
- 2 στήθη κοτόπουλου ή από άλλο μέρος κομμένο σε λωρίδες
- 1 κρεμμύδι ψιλ/νο
- 1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
- 2 χρωματιστές πιπεριές σε λωρίδες
- 1 κούπα λευκό κρασί
- 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
- Λάδι
- 1 κ.σ. γεμάτη γλυκιά πάπρικα
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
- Μισό κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- Αλάτι και πιπέρι
- Λίγο μαϊντανός

- Σοτάρω το κοτόπουλο στο λάδι για λίγο και προσθέτω το κρεμμύδι με το σκόρδο.
- Βάζω τις πιπεριές και τις σοτάρω για 4-5 λεπτά ακόμα. Ρίχνω αλατοπίπερο με προσοχή γιατί θα προσθέσουμε τον κύβο.
- Προσθέτω την πάπρικα και σβήνω με το κρασί.
- Βάζω την ντομάτα, το κύβο και αφήνω το φαγητό να ψηθεί για 20 λεπτά περίπου.
- Τέλος ρίχνω το μαϊντανό, προσθέτω το γιαούρτι με τη μέθοδο του αυγολέμονου σιγά σιγά στο ζουμί για να μη μάς "κόψει" και σερβίρω με ζυμαρικό.
Το φαγητό μπορεί να γίνει και με κρέας μοσχαρίσιο, αλλά θα πρέπει να ψηθεί περισσότερο.







