Κοτόπουλο με μοτσαρέλα και κρέμα βασιλικού
- 4 Στήθη κοτόπουλου φιλέτο
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
- 250 γρ. Ντοματουλες τις μικρες Κοκτέιλ
- ½ μπουκέτο βασιλικό
- 2 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε κυβάκια
- 200 γρ Κρέμα γάλακτος
- 100 γρ τυρι που ειναι σε τρίγωνο σε στρογγυλό κουτακι που εχει την αγελάδα (λα βας κιρί)
- Λίγο τσιλι
- 125 g Μοτσαρέλα
- 4 κ,σ Παρμεζάνα
- 4 κ . Βούτυρο με βότανα χτυπημένο, αυτο το βάζουμε αν θελουμε
- Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε. Πασπαλιζουμε με αλάτι και πιπέρι.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι. Τηγανιζουμε τα Φιλέτα σε όλες τις πλευρές να ροδισουν περίπου 5 λεπτά τα βγάζουμε απο το τηγάνι και τα βάζουμε στην άκρη
- Πλένουμε τις ντομάτες και κόβουμε στη μέση. Μαδάμε τα φύλλα βασιλικού, πλύνετε και ψιλοκόβουμε. Μεσα στο τηγανι ριχνουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε μεσα το τυρί και αφήστε να λιώσει.
- Ρίχνουμε το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι, το τσιλι και τα 2/3 του βασιλικού ,το βουτυρο με τα βοτανα και ανακατεύουμε.
- Βαζουμε το Κρέας και τις ντομάτες σε ένα βουτυρωμένο πυρεξ, Ρίχνουμε τη σάλτσα από πάνω. Μοτσαρέλα κομμένη σε μικρά κομμάτια και απλώστε πάνω από το κρέας, πασπαλιζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (200 βαθμούς ή 175 βαθμούς στον αέρα.) για περίπου 30 -40 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο βασιλικό . Σερβριρουμε με ρυζι ή κροκέτες ρυζιού και σαλάτα.