Κοτόπουλο με μανιτάρια και τζίντζερ
- 4 μπουτάκια κοτόπουλου
- χυμό 1 λεμονιού
- 2 σκελίδες σκόρδο,λιωμένες
- 1 πρέζα τζίντζερ
- 1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια
- 2 καρότα,ροδέλες
- 1 φλιτζάνι ζωμό κότας
- λίγο μαϊντανό,ψιλοκομμένο
- αλατοπίπερο
- 1 κρεμμύδι στον τρίφτη
- ελαιόλαδο
- 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, το αλατοπίπερο ,το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ (αν δεν έχουμε το αντικαθιστούμε με λίγη ρίγανη και λίγο θυμάρι). Προσθέτουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε να μαριναριστεί για 1-2 ώρες.
- Στραγγίζουμε τα μανιτάρια και τα ξεπλένουμε από το ζουμί τους. Τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα μαζί με τα καρότα και το μαϊντανό και σωτάρουμε να μαραθούν. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το ζωμό κότας και σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου να μαλακώσουν και να σωθεί το νερό.
- Εν τω μεταξύ, ψήνουμε το κοτόπουλο στο γκριλ. Όταν κοκκινίσει απ'όλες τις πλευρές το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια και αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις.
- Σερβίρουμε το φαγητό μας με πιλάφι....




Εκανα μια παραλλαγή,τίποτα το σπουδαίο απλά μετά το μαρινάρισμα του κοτόπουλου τα έβαλα όλα μαζί σε πυρέξ και τα έψησα χωρίς να φτιάξω χωριστά τη σάλτσα μανιταριών όπως μας προτείνεις.
Πολύ γευστικό φαγητό,μπράβο!!






