Κοτόπουλο με κοφτό μακαρονάκι της Σοφίας

Εύκολο φαγητό αλλά αν γίνει με τα σωστά υλικά θα γίνει και νόστιμό! Τι άλλο ;κοτοπουλάκι που πάντα υπάρχει έστω και στην κατάψυξη, έτοιμα κομματάκια μπουτάκια ή στήθος και κοφτά μακαρονάκια ή κριθαράκι ή ακόμα και μακαρόνια της αρεσκείας μας. Ένα πιάτο που μπορούμε να το φτιάξουμε σε λίγη ωρίτσα σε έκτακτη ανάγκη πείνας....
- ½ κ. κοτόπουλο
- 1/2 κούπα λάδι
- 1 κ.σ. αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια τριμμένα στο μούλτι
- 1 κ.σ. ντοματοπολτό
- 1 κ.σ. σε σκόνη maggi ή ένα κύβο knorr κοτόπουλο
- 1/2 κ.σ. πιπέρι μαύρο,.λίγο καγέν,
- 2 φύλλα δάφνης
- 300 γρ.ζυμαρικά (αν θέλετε περισσότερες μερίδες 500γρ).
- 6 ποτήρια νερό αν είναι λίγο προσθέτουμε κι αλλο σιγα-σιγά.
- Τριμμένο γκούντα - φέτα τυρί
- Ζεσταίνουμε λίγο το λάδι, ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου( φρέσκα ή παγωμένα), ανακατεύουμε να πάρουν λίγο χρώμα, προσθέτουμε την ντομάτα με τον πολτό, τα μυρωδικά, αφήνουμε να πάρει μια βράση, και σε πέντε λεπτά ρίχνουμε λίγο νεράκι να σιγοβράσει το κοτόπουλο.
- Σε 20΄ περίπου ρίχουμε το νερό βρασμένο, και τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας μην κολλήσουν. (αυτά για τους αρχάριους). Δοκιμάζουμε αν μας αρέσει στο αλάτι και προσθέτουμε αν θέλουμε.
Το γκούντα με την φέτα δίνει μια απίθανη γεύση πίτσας όταν είναι ζεστό το φαγητό, επειδή λιώνει στην επιφάνεια του πιάτου. Αν το θέλετε ζουμερό προσθέτουμε νερό περισσότερο προς το τέλος, με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και με μοσχάρακι αλλά βράζουμε το κρέας περισσοτερο χρόνο.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!