-
Πρώτα φτιάχνω το μείγμα που θα αλείψω το κοτοπουλάκι.
-
Στο μπλέντερ βάζω το βούτυρο, αρωματικά, σκόρδο, ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και κτυπώ μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν ένα μείγμα. Αυτό το έχω να περιμένει.
-
Πλένω καλά το κοτόπουλο, το σκουπίζω, το αλατοπιπερώνω και το κόβω κατά μήκος από τη μια πλευρά του κοτόπουλου και το ανοίγω σαν βιβλίο πιέζοντας και λίγο με το χέρι.
-
Το πλεονέκτημα με αυτόν τον τρόπο κοψίματος του κοτόπουλου είναι ότι δε χρειάζεται γύρισμα κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
-
Το βάζω στο ταψί και παίρνω το μισό μείγμα και με αυτό αλείφω το κοτόπουλο από την κάτω πλευρά του και αφού ξεκολλήσω με προσοχή το δέρμα από το κοτόπουλο. Το αλείφω καλά και μετά με το υπόλοιπο μείγμα αλείφω και την πάνω πλευρά του κοτόπουλου δηλ. όλη την επιφάνεια που βλέπουμε εξωτερικά.
-
Βάζω στο ταψί κρεμμυδάκια, τη ντομάτα, το κρασί και το καλύπτω με αλουμινόχαρτο ή το βάζετε στη γάστρα αν έχετε.
-
Το ψήνουμε στους 200ο περίπου 50 λεπτά σκεπασμένο και κανένα μισάωρο ξεσκέπαστο μέχρι να γίνει ροδοκοκκινισμένο. Ο χρόνος ψησίματος είναι σχετικός, εσείς θα το αποφασίσετε ανάλογα το φούρνο που έχετε.