Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2913-tyropitakiaglyka.jpg
Τυροπιτάκια γλυκά



Κοτοκροκέτες

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Κυριακή, 11 Δεκέμβριος 2016
none
Περιγραφή

Χρησιμοποιούμε το βρασμένο κοτόπουλο για να κάνουμε ωραίες κοτοκροκέτες!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 μέτριο κοτόπουλο βρασμένο ,καθαρισμένο από κόκαλα ,πέτσες και ψιλοκομμένο.
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο στο μούλτι.
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη.
  • 2/3 φλιτζανιού ντομάτες φρέσκιες πολτοποιημένες.
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μαιντανό ψιλοκομμένο.
  • 3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  • 250 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλου.
  • 1 αυγό χτυπημένο.
  • αλάτι ,πιπέρι.
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη για το τηγάνισμα.
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε σε τηγάνι το μισό ελαιόλαδο(2κουταλιές),και σοτάτουμε το κρεμμύδι,μετά το σκόρδο,τις πολτοποιημένες ντομάτες,τον μαιντανό ,αλάτι και πιπέρι.Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από την φωτιά.
  2. Σε άλλο τηγανάκι ρίχνουμε τις άλλες 2 κουταλιές λάδι,και μόλις κάψει προσθέτουμε το αλεύρι.Το καβουρντίζουμε 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το ζωμό της κότας και ανακατεύομε έντονα και γρήγορα μέχρι να πήξει ελαφρά το μείγμα.
  3. Αποσύρουμε από την φωτιά ,προσθέτουμε στο μείγμα με το κρεμμύδι,επίσης προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό και ανακατεύουμε καλά.
  4. Τέλος ρίχνουμε το κομματιασμένο κοτόπουλο και ανακατεύουμε πάλι καλά.
  5. Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο 30-40 λεπτά να σφίξει,και να πλάθεται εύκολα.
  6. Βγάζουμε από το ψυγείο το μείγμα το κάνουμε μικρούς κεφτέδες και τους περνάμε από την φρυγανιά.
  7. Ζεσταίνουμε λάδι και τηγανίζουμε τις κοτοκροκκέτες τηγανίζοντας και από τις δύο πλευρές.Τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τις σερβίρουμε με σούπα κοτόπουλου ή όπως αλλιώς θέλουμε .
Λίγα μυστικά ακόμα

Είδα την Ντίνα Νικολάου να φτιάχνει αυτές τις κοτοκροκκέτες.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή