Κοτοκροκέτες
- 1 μέτριο κοτόπουλο βρασμένο ,καθαρισμένο από κόκαλα ,πέτσες και ψιλοκομμένο.
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
- 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο στο μούλτι.
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη.
- 2/3 φλιτζανιού ντομάτες φρέσκιες πολτοποιημένες.
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μαιντανό ψιλοκομμένο.
- 3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
- 250 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλου.
- 1 αυγό χτυπημένο.
- αλάτι ,πιπέρι.
- 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη για το τηγάνισμα.
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.
- Βάζουμε σε τηγάνι το μισό ελαιόλαδο(2κουταλιές),και σοτάτουμε το κρεμμύδι,μετά το σκόρδο,τις πολτοποιημένες ντομάτες,τον μαιντανό ,αλάτι και πιπέρι.Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από την φωτιά.
- Σε άλλο τηγανάκι ρίχνουμε τις άλλες 2 κουταλιές λάδι,και μόλις κάψει προσθέτουμε το αλεύρι.Το καβουρντίζουμε 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το ζωμό της κότας και ανακατεύομε έντονα και γρήγορα μέχρι να πήξει ελαφρά το μείγμα.
- Αποσύρουμε από την φωτιά ,προσθέτουμε στο μείγμα με το κρεμμύδι,επίσης προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό και ανακατεύουμε καλά.
- Τέλος ρίχνουμε το κομματιασμένο κοτόπουλο και ανακατεύουμε πάλι καλά.
- Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο 30-40 λεπτά να σφίξει,και να πλάθεται εύκολα.
- Βγάζουμε από το ψυγείο το μείγμα το κάνουμε μικρούς κεφτέδες και τους περνάμε από την φρυγανιά.
- Ζεσταίνουμε λάδι και τηγανίζουμε τις κοτοκροκκέτες τηγανίζοντας και από τις δύο πλευρές.Τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τις σερβίρουμε με σούπα κοτόπουλου ή όπως αλλιώς θέλουμε .
Είδα την Ντίνα Νικολάου να φτιάχνει αυτές τις κοτοκροκκέτες.