Κότα ή Μοσχαράκι Ραγκού
- 1 κότα ή μοσχαράκι 1 κιλό σχεδόν
- 1 καρότο
- 1 πράσο
- λίγο σέλινο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 δαφνόφυλλο
- 2 λίτρα νερό
- 65 γρ βούτυρο
- 30 γρ αλεύρι
- 400 γρ ζωμό κότας
- 1 κουτί μανιτάρια 250 γρ σχεδόν κομένα
- κάπαρη
- 1 κ,γλ. χυμό λεμόνι
- 250 γρ σπαράγγια, αν έχουμε, κομμένα
- 3 κ,σ κρέμα γάλακτος
- 6 -7 κ,σ άσπρο κρασί

- Κόβουμε την κότα στα τέσσερα και με όλα τα υλικά την βάζουμε να βράσει.
- Μετά την καθαρίζουμε από τα κόκαλα και τις πέτσες.
- Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια.
Κάνουμε την σάλτσα
- Βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί , ρίχνουμε το αλεύρι, μετά το ζουμί της κότας, αλάτι πιπέρι και μετά όλα τα άλλα υλικά και στο τέλος το κρέας,
- Βράζουμε ρύζι και σερβίρουμε.
- Με λίγο μαϊντανό γαρνίρουμε το ρύζι μας.