Κολοκυθόπιτα αβράκωτη
- 1 κιλό κολοκύθια πράσινα, τριμμένα και στυμμένα καλά.
- 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα.
- 2 χλωρά ψιλοκομμένα.
- 200 γρ.φέτα τριμμένη με το χέρι.
- 100γρ.ρεγκάτο τριμμένο.
- 1/2 κούπα τραχανά γλυκό.
- 1/2 κούπα αλεύρι καλαμποκίσιο.
- Δυόσμο ψιλοκομμένο.
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- 2 αυγά.
- 1 φλιτζανάκι καφέ λάδι.
- Για την κρούστα επάνω.
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- 2 αυγά.
- Αλατίζουμε το τριμμένο κολοκύθι, το αφήνουμε να βγάλει τα ζουμιά του και το στίβουμε κατά διαστήματα. Το βάζουμε σένα μπολ ,μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τ ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τον τραχανά και το αλεύρι,και κάνουμε ένα πηχτό μείγμα.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Στρώνουμε το μείγμα να είναι παντού ίδιο.
- Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 με αέρα.
- Ανοίγουμε το φούρνο και ρίχνουμε επάνω στην πίτα το γάλα με τα 2 αυγά χτυπημένα .Προσέχουμε να πάει παντού και ξαναβάζουμε την πίτα στον φούρνο για 40 λεπτά .
Το πάχος της πίτας δεν πρέπει να είναι πολύ για να ψηθεί καλά η πίτα. Να είναι περίπου ένα δάχτυλο.
Ξυπόλυτη κολοκυθόπιτα







