Κολοκυθοκεφτέδες μυρωδάτοι
- 1 και 1/2 κιλό κολοκύθια.
- 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο.
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα.
- Λίγο μαϊντανό Άνηθο.
- Λίγα φυλλαράκια δυόσμου
- 2 αυγά.
- 200 γρ. Τυρί φέτα τριμμένη.
- 100γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη.
- 1σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη.
- 3 φρυγανιές τριμμένες.
- Αλάτι. Πιπέρι.
- 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει.
- Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη του κρεμμυδιού ,τα βάζουμε σένα τρυπητό και τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλάκι αλάτι. Τα τρίβουμε λίγο με τα χέρια μας και ταφήνουμε για μισή ώρα.
- Παίρνουμε μια πετσέτα κουζίνας ,βάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια και πιέζουμε την πετσέτα σ τρίβοντάς την με δύναμη. Μαυτόν τον τρόπο στίβονται τέλεια τα κολοκύθια .
- Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά,και τα ρίχνουμε σένα μπόλ, μαζί με το μείγμα κολοκυθιού και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά. Το μείγμα πρέπει να είναι πηχτό .Αν όχι προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.
- Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι. Δεν τους στριφογυρνάμε συχνά για να μην διαλυθούν.
- Τους βγάζουμε και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.







