Κολοκυθοκεφτεδάκια με ούζο
- 1 κιλό κολοκυθάκια,
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
- 1 κ.σ. μαραθόσπορο,
- 1 ματσ. άνηθο,
- 1 ματσ. δυόσμο,
- 1 αυγό,
- 1 σφηνάκι ούζο,
- ½ φλ. γραβιέρα τριμμένη,
- αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1 1/2 φλ.τσαγιού),
- αλατοπίπερο,
- λάδι για το τηγάνι.
- Τρίβουμε τα κολοκύθια στο χοντρό τρίφτη και τα στύβουμε να φύγουν όλα τα υγρά τους.
- Σε μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα κολοκύθια μαζί με τα κρεμμυδάκια , τον μαραθόσπορο κοπανισμένο, το ούζο, το αυγό, το δυόσμο και άνηθο ψιλοκομμένο.
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε αλεύρι όσο πάρει για να έχουμε ένα μείγμα που να μην είναι πολύ σφιχτό, ίσα να συγκρατεί τα υλικά μεταξύ τους.
- Τηγανίζουμε σε μείγμα λάδι ή ηλιέλαιο, στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.