Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2900-salepi.jpg
Σαλέπι



Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι και αρωματικά

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Σάββατο, 04 Ιούλιος 2015
none
Περιγραφή

Ποιος δεν αγαπάει αυτό το καλοκαιρινό φαγητό; τα αρωματικά το απογειώνουν!Σερβίρουμε με πρόβειο γιαούρτι και άνηθο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 25 κολοκυθοανθοί
  • 3/4 κούπας ρύζι τύπου καρολίνα
  • 1 κρεμμύδι ψιλικομμένο
  • από 1/4 κούπας μαϊντανο, δυόσμο και άνηθο
  • 1-2 μέτριες ώριμες ντομάτες, περασμένες στον τρίφτη
  • 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι.
Οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε το ρύζι με την ντομάτα, το κρεμμύδι, άνηθο, το δυόσμο, τον μαϊντανό, αλατοπίπερο και το μισό ελαιόλαδο.
  2. Στρώνουμε στον πάτο μιας μικρής κατσαρόλας, τα χοντρά κοτσάνια από τα αρωματικά που χρησιμοποιήσαμε (αυτό βοηθά να μην κολλήσουν τα ντολμαδάκια στον πάτο της κατσαρόλας και δίνει επιπλέον άρωμα στο φαγητό μας). Κόβουμε το κοτσάνι από τα λουλούδια, αφαιρούμε τα εξωτερικά και τον κίτρινο στύλο εσωτερικά.
  3. Γεμίζουμε με το μείγμα του ρυζιού, μέχρι εκεί που χωρίζουν τα πέταλα του άνθους. Στρίβουμε τα πέταλα ώστε να κλείσουμε την γέμιση καλά και βάζουμε στην κατσαρόλα.
  4. Πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε με ένα πιάτο και ρίχνουμε νερό, μέχρι να καλύπτει τα τοιχώματα του πιάτου.
  5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και όταν το φαγητό αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 25- 30 λεπτά περίπου να μείνει με το λαδάκι του.
Λίγα μυστικά ακόμα

πηγή

TIPS:Τους κολοκυθοανθούς μην τους βάζετε στο ψυγείο αν δεν τους μαγειρέψετε αμέσως αλλά σε μια γαβάθα με νερό με το άνθος τους προς τα έξω,αυτό θα τους βοηθήσει να διατηρηθούν φρέσκοι μέχρι να μαγειρευτούν. Μπορούμε επίσης να τα συνοδεύσουμε με ντιπ γιαουρτιού

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή