Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι και αρωματικά
Ποιος δεν αγαπάει αυτό το καλοκαιρινό φαγητό; τα αρωματικά το απογειώνουν!Σερβίρουμε με πρόβειο γιαούρτι και άνηθο.
- 25 κολοκυθοανθοί
- 3/4 κούπας ρύζι τύπου καρολίνα
- 1 κρεμμύδι ψιλικομμένο
- από 1/4 κούπας μαϊντανο, δυόσμο και άνηθο
- 1-2 μέτριες ώριμες ντομάτες, περασμένες στον τρίφτη
- 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι.
- Ανακατεύουμε το ρύζι με την ντομάτα, το κρεμμύδι, άνηθο, το δυόσμο, τον μαϊντανό, αλατοπίπερο και το μισό ελαιόλαδο.
- Στρώνουμε στον πάτο μιας μικρής κατσαρόλας, τα χοντρά κοτσάνια από τα αρωματικά που χρησιμοποιήσαμε (αυτό βοηθά να μην κολλήσουν τα ντολμαδάκια στον πάτο της κατσαρόλας και δίνει επιπλέον άρωμα στο φαγητό μας). Κόβουμε το κοτσάνι από τα λουλούδια, αφαιρούμε τα εξωτερικά και τον κίτρινο στύλο εσωτερικά.
- Γεμίζουμε με το μείγμα του ρυζιού, μέχρι εκεί που χωρίζουν τα πέταλα του άνθους. Στρίβουμε τα πέταλα ώστε να κλείσουμε την γέμιση καλά και βάζουμε στην κατσαρόλα.
- Πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε με ένα πιάτο και ρίχνουμε νερό, μέχρι να καλύπτει τα τοιχώματα του πιάτου.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και όταν το φαγητό αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 25- 30 λεπτά περίπου να μείνει με το λαδάκι του.
TIPS:Τους κολοκυθοανθούς μην τους βάζετε στο ψυγείο αν δεν τους μαγειρέψετε αμέσως αλλά σε μια γαβάθα με νερό με το άνθος τους προς τα έξω,αυτό θα τους βοηθήσει να διατηρηθούν φρέσκοι μέχρι να μαγειρευτούν. Μπορούμε επίσης να τα συνοδεύσουμε με ντιπ γιαουρτιού