Κολοκύθια γεμιστά χωρίς κιμά αυγολέμονο
Στους δικούς μου η εκδοχή των γεμιστών με ρύζι αρέσει πολύ,έτσι και τα κολοκυθάκια τα θέλουν ...ορφανά χωρίς κιμά!
8 μεγάλα ,χοντρά κολοκύθια Ή στρογγυλά
2 κρεμμυδάκια φρέσκα multi
2 ξερά κρεμμύδια στο multi
άνηθο,μαϊντανό
το εσωτερικό 2-3 κολοκυθιών
16 κ. σ. ρύζι
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
1 φλ. λάδι
1 φλ. νερό ζεστό
Για το αυγολέμονο:
1 κρόκο αυγού
χυμό 3 λεμονιών
2-3 κ.γλ. κορν φλάουρ
1 φλ. ζωμό από το φαγητό μας.
Πλένουμε τα κολοκύθια, κόβουμε το καπάκι απάνω και αδειάζουμε κρατώντας λίγη ψύχα για την γέμιση ,εγώ βάζω και στην κατσαρόλα ανάμεσα στα κολοκύθια.
Σε μεγάλο μπολ ενώνουμε το ρύζι με τα υπόλοιπα υλικά ,αλατοπιπερώνουμε ,ρίχνουμε λάδι και αφήνουμε μισή ώρα.
Γεμίζουμε τα κολοκύθια μας ,κλείνουμε με τα καπάκια τους ,ρίχνουμε το ζεστό νεράκι και 3-4 κ.σ. λάδι ,σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά περίπου να μαλακώσουν τα κολοκύθια.
Για το αυγολέμονο:
Χτυπάμε στο multi τον κρόκο με τον χυμό λεμονιών,προσθέτουμε το κορν φλάουρ συνεχίζοντας μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε λίγο λίγο ζουμάκι από το φαγητό,αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε το φαγητό μας.
Αφήνουμε 5 ΄ ακόμη στη φωτιά να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε .
Δεν σοτάρω την γέμιση για να γίνονται πιο ελαφριά, απλά αφήνω όλα τα υλικά 30 λεπτά να φουσκώσει το ρύζι και είναι μια χαρά.