Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

929-vasilopita1.jpg
Βασιλόπιτα



Κολοκύθα γλυκό του κουταλιού

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Κυριακή, 02 Οκτώβριος 2011
none
Περιγραφή

Σε πετιμέζι και ζάχαρη έβρασα την κολοκύθα σε γλυκό του κουταλιού!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  •  1&1/2 κιλό καθαρισμένο κολοκύθι και κομμένο κομμάτια.
  • 1 κιλό πετιμέζι.
  • 3 μεγάλες κουταλιές της σούπας ασβέστη και 4-5 κιλά νερό.
  • 3/4 του κιλού ζάχαρη και 2 ποτήρια νερό.
  • Χυμό ενός λεμονιού.
Οδηγίες
  1. Λυώνουμε καλά τον ασβέστη και βάζουμε μέσα τα κομμάτια του κολοκυθιού.Τα αφήνουμε 3-4 ώρες που στην διάρκειά τους τα ανακατεύουμε 2-3 φορές.
  2. Τα ξεπλένουμε με άφθονα νερά και τα βράζουμε με νερό μέχρι να μαλακώσουν ,ώστε να περνάει μέσα το πιρούνι.
  3. Βράζουμε το σιρόπι(νερό +ζάχαρη )λίγα λεπτά ,προσθέτουμε το πετιμέζι και βάζουμε τα κομμάτια του κολοκυθιού να βράσουν ,μέχρι να δέσει το σιρόπι.
  4. Πρός το τέλος προσθέτουμε και χυμό ενός λεμονιού!
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή