Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κόκορας κρασάτος μερακλίδικος

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Παρασκευή, 25 Ιανουάριος 2013 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα φαγητό που θα ικανοποιήσει και τα πιο δύσκολα γούστα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •     1 κόκορας ελεύθερης βοσκής μέχρι 3 κιλά.
  •     1 ποτήρι νερού καλό κόκκινο κρασάκι.
  •     1/2 κούπας λάδι.
  •     1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα.
  •     1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  •     1 κρεμμύδι ολόκληρο.
  •     1 σκελίδα σκόρδο ακαθάριστο.
  •     1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας.
  •     2 γαρύφαλλα.
  •     1 μικρό ξυλάκι κανέλλας.
  •     2-3 κόκκους μπαχάρι.
  •     1 μικρό φύλλο δάφνης.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε τον κόκορα και τον κόβουμε σε μερίδες. Στραγγίζουμε καλά τα κομμάτια και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και δυνατή φωτιά.    Γυρίζουμε τα κομμάτια του κόκορα με λαβίδα να ροδίσει και από τις δυο πλευρές.
  2. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε 2-3 κουταλιές λάδι και σιγανή φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,και το σκόρδο.
  3. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα κομμάτια του κόκορα μαζί με το λάδι που τηγανίσαμε, (αφού πρώτα το σουρώσουμε) , και το ολόκληρο κρεμμύδι στο οποίο έχουμε καρφώσει τα δυο γαρύφαλλα .  Τα γυρνάμε για λίγο όλα μαζί.  Αλατοπιπερώνουμε , σβήνουμε με το κρασάκι και αφήνουμε για λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε τα ντοματάκια ,τον πελτέ και τα μυρωδικά . Ρίχνουμε καυτό νερό ώστε να καλυφτεί το φαγητό.
  5. Σιγοβράζουμε τον κόκορα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα.
Σχόλια
Σχόλιο από gaknis , Δευτέρα, 28 Ιανουάριος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ω!!!!!!!ρε μαννα μου αυτο κι αν ειναι μερακλιδικο φαι .Μπραβο Τζενη μου με τα ωραια σου φαγητα!!!!!!!!!!!!!!1
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Τρίτη, 29 Ιανουάριος 2013
Ευχαριστώ Gagnis για τα καλά σου λόγια.Επ ευκαιρία να πω ότι μπορούμε αν θέλουμε να μαρινάρουμε τον κόκορα με το κρασί το σκόρδο και τα μπαχαρικά από το βράδυ.Το υλικό της μαρινάδας δεν το πετάμε αλλά μαυτό σβήνουμε το κρέας μετά το τηγάνισμα. Μαυτόν τον τρόπο όμως γίνεται πιό βαρύ το φαγητό.
Σχόλιο από ageliki , Τρίτη, 09 Απρίλιος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΜΠΡΑΒΟ Τζενη μου!!!!!! Σημερα θα φαμε μερακλιδικο φαγακι! θα το συνοδεψω και με χυλοπιτες!!! αντε μετα να κανουμε διαιτα!! ε.. δεν μπορω!!!
Μεταφορά στην κορυφή