Κινέζικη σούπα με καλαμπόκι και κοτόπουλο

Νόστιμη σούπα με καλαμπόκι και μπαλάκια κοτόπουλου. Μια άλλη γεύση και αισθητική από την ασιατική κουζίνα.
- 1 κονσέρβα καλαμπόκι με το ζουμί της
- 2 κ.σ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ σε μικρά κυβάκια
- 2 έτοιμοι ζωμοί λαχανικών διαλυμένοι σε 2 λίτρα νερό ή και ζωμό από λαχανικά που έχουμε φτιάξει μόνοι μας
- λίγο αλάτι
- 3- 4 κ.σ. σόγια σος
- 3- 4 κ.σ. σησαμέλαιο ασιατικό
- καυτερή πιπεριά (προαιρ.)
Για τα μπαλάκια κοτόπουλου
- 1/2 κιλό κιμά από κοτόπουλο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε φετάκια
- αλάτι με προσοχή και πιπέρι
- 1-2 κ.σ. σόγια
- 1 κ.σ. σησαμέλαιο
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το κοτόπουλο, τα βάζουμε μισή ώρα στο ψυγείο και τα πλάθουμε σε πολύ μικρά μπαλάκια, αφού λαδώνουμε ενδιάμεσα τα χέρια μας.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό με του ζωμούς. Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε το τζίντζερ, τη σόγια και τα μπαλάκια κοτόπουλου.
Βράζουμε τη σούπα για 10 λεπτά και τελευταία στιγμή προσθέτουμε το καλαμπόκι και το σησαμέλαιο, τα αφήνουμε άλλα 5 λεπτά σε μέτρια πάντα φωτιά . Ανακατεύουμε απαλά .
Διορθώνουμε αν χρειάζεται τη γεύση και σερβίρουμε.
Για τα μπαλάκια κοτόπουλου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο που κάνουμε μπαλίτσες την πατάτα ή το πεπόνι.
Καλύτερα να ρίξετε το καλαμπόκι κονσέρβας στο τέλος και όχι όπως εγώ στην αρχή , για να μη σφίξει το καλαμπόκι.
Μια προσαρμογή σε συνταγή του Καλλίδη που μας άρεσε πολύ.