Κιμαδόπιτα
Για τη ζύμη θα χρειαστούμε:
- 1 φαρινάπ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 κουτάκι μπύρα...
Για τη γέμιση θα χρειαστούμε:
- 1\2 κιλο κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι,ψιλοκομμένο
- 1 κονσέρβα ντοματάκι, ψιλοκομμένο
- 1 κονσέρβα μανιτάρια
- 2-3 πιπεριές (ότι χρώμα θέλετε)
- 200 γρ τριμμένο κεφαλοτύρι ή ότι άλλο σας αρέσει
- λίγη κέτσαπ
- λίγο λάδι
- αλατοπίπερο
- κόκκους μπαχάρι
- λίγη κανέλα
- Σε τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι και ρίχνουμε και τον κιμά.
- Ανακατεύουμε μέχρι να καβουρδιστεί καλά και ρίχνουμε το ντοματάκι,1 κούπα νερό, αλατοπίπερο, μπαχαρικά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτάκια,να σωθούν τα υγρά.
- Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τη ζύμη. Σε λεκανίτσα ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε.Αν η ζύμη μας κολλάει στα χέρια ρίχνουμε λίγο αλεύρι.Θέλουμε τη ζύμη μαλακή και ευκολόπλαστη.
- Αφού ετοιμαστεί την κάνουμε δυο ίσα μέρη. Ρίχνουμε λίγο λάδι στο ταψί και με το πρώτο μέρος ζύμης κάνουμε τη βάση ανοίγοντας σε φύλλο με τα δάχτυλα,να πιάσει από άκρη σε άκρη το ταψί
- .Διπλώνουμε το φύλλο από τη μεριά που έχει το λάδι,για να μην κολλήσει και το αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε πάλι λίγο λάδι και ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο.Πάνω στο φύλλο ρίχνουμε το μισό τυρί,ρίχνουμε λίγη κέτσαπ,τον κιμά,τα μανιτάρια,αφού τα πλύνουμε καλά,την πιπεριά κομμένη σε φετάκια και ξανά μια στρώση τυρί.
- Ανοίγουμε προσεχτικά το διπλωμένο φύλλο και σκεπάζουμε την πίτα μας.Χαράζουμε σε κομμάτια,αλείφουμε λίγο λάδι (και λίγο γάλα αν θέλουμε) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Αν θέλετε,τα μανιτάρια τα μαγειρεύετε μαζί με τον κιμά,όπως επίσης και τις πιπεριές.
- Μπορείτε πολύ άνετα να προσθέσετε λίγα βρασμένα ζυμαρικά στον κιμά και να τη σερβίρετε ως κυρίως πιάτο.
- Η ζύμη αυτή δεν ροδίζει πολύ,γι'αυτό προσέξτε μην την παραψήσετε...
- Τη μπύρα μην την πιείτε...ρίξτε τη στη ζύμη....