Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κέικ τηγανητά αυγά

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 23 Φεβρουάριος 2014
none
Περιγραφή

Τόσο εντυπωσιακό κέικ που μπορεί κανείς να μπερδευτεί και να το περάσει για τηγανητά αυγά.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • Για ένα ταψί ( 40 x 30 cm)

Για το κεικ

  • 150 γρ μαλακή μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 1 ζάχαρη βανίλια
  • 1 πρεζα αλάτι
  • 3 αυγά
  • 300 γρ αλεύρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα

Για την κρέμα

  • 2 φακελα ανθος αραβοσιτου με γευση βανίλια
  • 80 γρ ζάχαρη
  • 750 ml γάλα

Επιπλέον χρειαζόμαστε

  • 1 κονσέρβα μισά βερίκοκα σχεδον στα 480 γρ καλα στραγγισμενα
  • 250 γρ Τυρι Φιλαδέλφεια με ολα τα λιπαρά η κρεμ φρες

Για την επικάλυψη χρειαζόμαστε

  • 2 ζελε με γευση ροδακινο

Οδηγίες
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στην αντισταση περίπου 180 ° C. η στον αέρα περίπου 160 ° C.
  2. Φτιαχνουμε την κρεμα πρωτα για να ειναι ετοιμη. Ανακατευουμε το ανθος αραβοσιτου με τη ζαχαρη και 6 κ. σουπας απο το γαλα, το υπολοιπο γαλα το βαζουμε να βρασει, ριχνουμε μεσα το ανθος αραβοσιτου, ανακατευουμε πολυ καλα και αφηνουμε να βρασει λιγο και να γινει μια κρεμα. Αφήστε την κρεμα να κρυώσει ελαφρά ,σκεπαζουμε με μεμβρανη , ενώ ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Όταν κρυωσει ριχνουμε μεσα τα 250 γρ Τυρι Φιλαδέλφεια και ανακατευουμε να ενωθουν τα υλικά καλα.
  3. Αλείφουμε το ταψι με βουτυρο και στρωνουμε επανω την λαδοκολλα. Φτιαχνουμε το μειγμα για το κεικ: χτυπαμε την Μαργαρίνη ή βούτυρο σε ένα μπολ με το μίξερ να αφρατεψει, Βαθμιαία προσθέστε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι, κατεβαζουμε λιγο την ταχυτητα του μιξερ στο μεσαιο και ριχνουμε σιγα σιγα ενα ενα τα αυγα.
  4. Ανακατεύουμε το αλεύρι με μπέικιν, ριχνουμε στο μειγμα εναλλάξ το αλευρι με το γάλα, ριχνουμε το μιγμα του κεικ επανω στο ταψί .
  5. Επανω στο μιγμα του κεικ ριχνουμε την κρέμα να ειναι ομοιόμορφα, πάνω βαζουμε τα βερίκοκα επανω στην κρεμα με την κομμενη πλευρα να ακουμπαει επανω στο μειγμα και σε κάποια απόσταση το ενα με το άλλο.
  6. Βαλτε το ταψί στη μεσαια σχαρα στο φούρνο και ψήστε περίπου 35 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει.
  7. Φτιαχτε το ζελε με τις οδηγιες που εχει η συσκευασια του. Απλωνουμε αμεσως ετσι οπως θα ειναι καυτο επανω στο γλυκο, αφηνουμε να κρυωσει και να σφίξει το ζελε για να το κοψουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θελουμε βαζουμε αντί για τυρι Φιλαδέλφεια, Κρεμ φρες. Ένα βιντεο για να δειτε πως το κανουμε  http://youtu.be/O2UG0ULivX0

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή