Κέικ πορτοκάλι με μαχλέπι
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
- 1 κούπα καλαμποκέλαιο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα χυμός πορτοκαλιού
- ξύσμα 2 πορτοκαλιών
- 3 κροκάδια
- 1 μπέικιν
- 1κγ μαχλέπι τριμμένο
- αλεύρι όσο πάρει
- άχνη για πασπάλισμα
Οδηγίες
- Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη ν'αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ξύσμα και σιγά σιγά το λάδι με το χυμό. Ανακατεύουμε με σύρμα.
- Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το μαχλέπι και το προσθέτουμε στο μείγμα.
- Θέλουμε ένα χυλό όχι αραιό. Ξεκινάμε πρώτα με 2 κούπες αλεύρι και συμπληρώνουμε όσο πρέπει.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά
- Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε άχνη.
Σχόλια
Λατρεύω το μαχλέπι όπου και να μπει!!!Ωραίο θα είναι και εδώ!!!
ΕΠΙΜΕΝΩ...την επόμενη μέρα η γεύση σε ξετρελαίνει!
Μπορεί να φαίνεται ένα απλό και εύκολο κέικ αλλά έχει υπέροχη γεύση και αρωμα!!Συνδυασμός πορτοκάλι και μαχλέπι δίνουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα!!Έγινε ανάρπαστο απο όλους μας!Μπράβο Λάρα!
Ο συνδυασμός αυτός μου αρέσει και εμένα πολύ, θυμίζει κάτι από τσουρέκι!!!
Να ρωτήσω Λάρα μου.. ειναι χωρίς ασπράδια το κείκ?? Δηλ βαζεις μονο τους κρόκους.. ρωταω, επειδη δεν εχω δει αλλη συνταγη για κεικ χωρις ασπράδια.. ;)
Ευχαριστώ :)
ναι,στο κέικ αυτό βάζουμε τους κρόκους...το δοκίμασα με ολόκληρο το αυγό κάποια στιγμή και δεν έγινε καλό....
λοιπον... ειναι στο φουρνο.. εβαλα μεσα και chocolate chips (μικρες σταγονες απο σοκολατα).. δεν εβαλα τα ασπραδια.. Αντε να δουμε τι θα βγαλω.. ;) Επανερχομαι με σκουφους.. ;)
Η φίλη Biriba ,έγραψε σχόλιο αλλά δεν περάστηκε για κάποιο λόγο. Εγώ που λαμβάνω τα μηνυματα το μεταφέρω εδώ....η φίλη αν θέλει το καναγράφει και το βαθμολογεί.Λέει:
Βγηκε πολύ ωραιο.. την άλλη φορα θα το βαλω στους 160-170\'C γιατι απ\' έξω μαυρισε περισσοτερο απ\' οσο θα θελα.. (αναλογα τους φουρνους), αλλα μεσα ειναι μιαμ.. ;)