Κέικ μπακλαβάς
ΖΥΜΗ:
- 250 γρ φαρίνα
- 2 κ.γλ. μπέικιν
- 75 γρ ζάχαρη
- 1 κγ σόδα
- 2 αυγά
- 2 κσ βούτυρο
- 100 γρ γάλα
- 200 γρ γιαούρτι
ΓΕΜΙΣΗ;
- 100 γρ καρυδόψιχα
- 75 γρ ζάχαρη
- 1 κγ κανέλα
- 1 κγ γαρύφαλλο
- 2 κσ βούτυρο,λιωμένο
ΣΙΡΟΠΙ:
- 1 κούπα μέλι
- 2 κσ βούτυρο
- 1\2 κούπα ζάχαρη
- Για να φτιάξουμε τη ζύμη: Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη ν'αφρατέψουν και προσθέτουμε το γιαούρτι.
- Σ' ένα μπολάκι αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και το ρίχνουμε εναλλάξ με το γάλα στο υπόλοιπο μείγμα. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Φτιάχνουμε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.
- Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι (22εκ),στρώνουμε το μισό μείγμα και απλώνουμε τη γέμιση.
- Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη και ψήνουμε για 35-40 λεπτά στους 170 βαθμούς. ΣΙΡΟΠΙ: Σε μικρό κατσαρολάκι βράζουμε το μέλι, τη ζάχαρη και το βούτυρο για 5 λεπτά.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά. Με το μαχαίρι,καρφώνουμε την επιφάνειά του σε αρκετά σημεία και περιχύνουμε το σιρόπι.
- Αντί για σιρόπι μελιού, μπορείτε να ζεστάνετε σκέτο μέλι και να περιχύσετε το κέικ.
- Προσέχουμε να μην παραψήσουμε το κέικ γιατί θα στεγνώσει και θα σφίξει.
- Αν νομίζετε ότι είναι έτοιμο πριν τα 35-40 λεπτά, μη διστάσετε να το βγάλετε από το φούρνο.
- Για να το σιροπιάσετε αναποδογυρίστε το πρώτα σε ένα ίδιο ταψάκι, όχι μεγαλύτερο. Επειδή το σιρόπι δεν είναι πολύ πρέπει να μείνει πάνω στο κέικ, οπότε και να το τραβήξει όλο. Αν το θέλετε με πιο πολύ σιρόπι, προσθέστε στα υλικά, όταν τα βράζετε και μισή κούπα νερό.
μπραβο!







