Κέικ μήλου (νηστίσιμο)
- 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια μήλα τριμμένα στον τρίφτη
- 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
- 1 ρακοπότηρο κονιάκ
- ελάχιστο αλάτι
- Ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά κι όταν ενωθούν ρίχνουμε τα τριμμένα μήλα και τα ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια να ενωθούν καλά
- Αλείφουμε τη φόρμα (όχι ταψί) με ηλιέλαιο και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά
- Στρώνουμε το μίγμα καλά στη φόρμα βοηθώντας με ένα κουτάλι που το βουτάμε στο νερό να ειναι ομοιόμορφη η ζύμη.
- Το ψήνουμε επί μισή ώρα στους 180 βαθμούς και συνέχεια 20 λεπτά της ώρας στους 200 βαθμούς και 10 λεπτά πάλι στους 180(σύνολο μια ώρα)
- Σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε 5 λεπτά.
- Κατόπιν το βγάζουμε απο τη φόρμα.
- Έχει σημασία το καλό ψήσιμο.
Πόση ποσότητα είναι ένα ρακοπότηρο;
Δε χρειάζεται άλλα υγρά η συνταγή σας;