Κέικ Μήλου μεθυσμένο
-
250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
-
250 γρ. ζάχαρη
-
1 βανίλια
-
6 αυγά
-
200 γρ. Αμαρέτο λικέρ
-
300 γρ. αλεύρι
-
1 μπέικιν
-
125 γρ. αμαρετίνι μπισκοτάκια
-
500 γρ. μήλα
-
10 κ,σ Αμαρέτο
Γλάσο
-
150 γρ. άχνη ζάχαρη
-
4 κ.σ Αμαρέτο λικέρ
-
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια,
-
Τα βάζουμε με το λικέρ Αμαρέτο να μαριναριστούν
-
Ανάβουμε τον φούρνο στου 175 βαθμούς
-
Σε μια 26αρα φόρμα, βάζουμε στον πάτο μια λαδόκολλα
-
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη και την βανίλια, ρίχνουμε και τα αυγά ένα- ένα
-
Ρίχνουμε το λικέρ Αμαρέτο και μετά τα μήλα
-
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, το προσθέτουμε και αυτό στο μίγμα, ρίχνουμε και 75 γρ. από τα μπισκοτάκια και ανακατεύουμε ελαφρά
-
Βάζουμε το μίγμα στην φόρμα, ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα μπισκοτάκια και τα πατάμε λίγο να βουλιάξουν στο μίγμα, αλλά μόνον ελαφρά, όχι να μπουν τελείως μέσα
-
Ψήνουμε το γλυκό μας πρώτα για 45 λεπτά, μετά το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15-25 λεπτά
-
Το αφήνουμε να κρυώσει
-
Ανακατεύουμε την άχνη με το λικέρ και το ρίχνουμε επάνω στο γλυκό
Τις 10 κ.σ. αμαρέτο τις βάζουμε και αυτές μέσα στο μείγμα, έτσι δεν είναι;
Για διευκρίνισέ μου το θέμα αμαρέτο :)
τα 200 γρ θα μπουν κατ'ευθεια στο μηγμα ,και οι 10 κ,γ που θα μαναρουμε τα μηλα θα μπουν και αυτες μεσα,γιαυτο ειναι και μεθησμενο ;-)
εδω σας εχω μια συνταγη θα την βαλω και στις συνταγες για να την βρησκουμε ευκολα αλλα τωρα την εβαλα εδω για να δειτε αν θελετε να φτιαξετε το γλυκο αυτο
200 γρ αμύγδαλα αλεσμένα
2 ασπράδια
1 μπουκαλάκι η σακουλάκι αρωμα γεύση, πικρό αμύγδαλο
100 γρ ζάχαρη
Ζάχαρη άχνη
Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
αναμιγνύουμε τά αμύγδαλα με 50 γρ ζάχαρη.
Εν τω μεταξύ χτυπάμε τα ασπράδια με το υπόλοιπο 50 γραμμάρια ζάχαρης σέ μαρέγκα όχι πολύ σφιχτή αλλά να΄είναι γιαλιστρή καί αφράτη
ρίχνουμε καί τά αλεσμένα αμύγδαλα καί τό άρωμα πικραμύγδαλο
ανακατεύουμε ελαφρά
πέρνουμε κουταλιές από το μείγμα αμυγδάλου
Τοποθετήστε σε ένα ταψί λαδόκολλα καί με τη βοήθεια δύο κουταλάκια του γλυκού
πέρνουμε από τό μύγμα ζύμης
τά τοποθετούμε επάνω στήν λαδόκολλα καί ψύνουμε γιά
15 λεπτά στους 150 βαθμούς.
Σβήστε το φούρνο και αφήστε το κλειστό φούρνο γιά 1 ώρα.
Φυλάσσεται τά αμαρετινι σας σέ μεταλλικό κουτί μπορείτε, αν σας αρέσει νά τά πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη.