Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κέικ μήλου με σάλτσα κανέλας

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τρίτη, 09 Οκτώβριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα νοστιμότατο και αφράτο κέικ με μήλα, χωρίς βούτυρο και γάλα, που το περιλούζει υπέροχα μια ευωδιαστή σάλτσα κανέλας!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 3 μεγάλα μήλα σκληρά σε κυβάκια
  • 1,5 φλ/νι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1,5 φλ/νι ζάχαρη
  • 2 – 2,5  κ. γλ. Γεμάτα μπέικιν
  • 1 κ. γλ.κανέλα
  • 2 βανίλιες ή 1 κ.γλ. υγρή βανίλια
  • μισό κ.γλ. αλάτι
  • 4 αυγά
  • 1 φλ/νι καρύδια χοντροκομμένα
  • μισό κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού

για τη σάλτσα

  • 1 φλ/νι κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. κορν φλάου
Οδηγίες
  1. Σε μπολ ανακατεύω το κοσκινισμένο αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, αλάτι, κανέλα, βανίλια, ξύσμα και καρύδι.
  2. Χτυπώ τα αυγά με το σύρμα και τα ρίχνω στο αλεύρι. Ανακατεύω τα υλικά με κουτάλι και προσθέτω και τα μήλα. Δε χρειάζεται μίξερ.
  3. Το μείγμα αυτό το  βάζω σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα με τρύπα ή χωρίς. ψήνω στους 170 ο για 50΄με 60΄περίπου, δοκιμάζετε με τη μέθοδο της οδοντογλυφίδας και βλέπετε, αν θέλει άλλο ψήσιμο.
  4. Για τη σάλτσα
  5. Σε κατσαρόλα ανακατεύω την κρέμα γάλακτος με την κανέλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάου. Ζεσταίνω το μείγμα αυτό και μόλις αρχίσει να βράζει, κατεβάζω από τη φωτιά και αφήνω να χλιαρύνει. 
  6. Περιχύνω το κάθε κομμάτι κέικ με τη σάλτσα του κατά το σερβίρισμα. Η σάλτσα θα έχει πήξει ελαφρά.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να βάλετε και λιγότερη ζάχαρη.

Η κρέμα γάλακτος μπορεί να είναι και φυτική

Χρησιμοποιείστε φόρμα χωρίς πολύπλοκα ανάγλυφα σχέδια.

Η δοκιμή με την οδοντογλυφίδα θα γίνει αφού περάσουν τα 45 πρώτα λεπτά, για να μπορούμε να ανοίξουμε το φούρνο και να μην «καθίσει» το κέικ μας.

Τη σάλτσα την διατηρώ στο ψυγείο και ανάλογα τη ρευστότητα που έχει, ή τη σερβίρω κρύα ή τη ζεσταίνω ελαφρά και περιχύνω το κομμάτι που θα σερβίρω.

Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 11 Οκτώβριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχο κέικ με ωραία αρώματα,
λαχταριστό!!!!!
Θα δοκιμαστεί σύντομα!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 17 Οκτώβριος 2012
βούτυρο η λάδι δεν έχει η ζύμη;με τα αυγά ενσωματώνονται όλα τα υλικά;
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 17 Οκτώβριος 2012
Η συνταγή είναι ολόσωστη, δεν έχει βούτυρο ούτε γάλα.....το λέω και στον πρόλογο.
Σχόλιο από tdespoinoula@gmail.com , Πέμπτη, 18 Οκτώβριος 2012
να ρωτήσω κάτι....με αχλάδια γίνεται αυτο το κεικ?ή μήπως χαλάσω τη συνταγή????
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 18 Οκτώβριος 2012
Δεν το έχω κάνει με αχλάδια και δεν γνωρίζω.
Σχόλιο από Ε.Φ. , Σάββατο, 20 Οκτώβριος 2012
Το έκανα το κέικ ,έγινε πολύ καλό,αφράτο ,νόστιμο και με την σάλτσα ,αλλά και χωρίς αυτήν τέλειο είναι!
Μεταφορά στην κορυφή