Κέικ με φρούτα και καρύδια
- 1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
- 2 κούπες ζάχαρη.
- 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει.
- 4 αυγά.
- 1 μήλο τριμμένο.
- 1 αχλάδι τριμμένο.
- Χυμό ενός πορτοκαλιού.
- 1/2 κούπα καρύδια τριμμένα, όχι πολύ ψιλά.
- ξύσμα πορτοκαλιού.
- 1 βανίλια.
- 3 κουταλιές σούπας ούζο.
- Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη για 10 λεπτά στο μίξερ να αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε ένα -ένα τ αυγά προσθέτοντας και μια κουταλιά αλεύρι μετά από κάθε αυγό. Τα χτυπάμε για λίγο. Προσθέτουμε τα τριμμένα φρούτα,τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα,την βανίλια, το ούζο,τα καρύδια, και τελευταίο το αλεύρι. Το μείγμα μας πρέπει να είναι, απαλό και αφράτο.
- Ίσως χρειαστεί λίγο ακόμη αλεύρι. Το βάζουμε σε μια φόρμα η σε ένα ταψί 30 νούμερο, βουτυρωμένο, και αλευρωμένο,και το ψήνουμε μια ώρα στους 180, εστίες πάνω-κάτω. Το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίσουμε μια οδοντογλυφίδα, και βγει στεγνή.
- Άν θέλουμε αφού κρυώσει, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη,η κάνουμε κάποιο γλάσο, και το περιχύνουμε.






