Κέικ με εσπεριδοειδή και σοκολάτα
- 300 γρ. βούτυρο αγελάδος ή βιτάμ + λίγο ακόμη για το άλειµα της φόρµας
- 320 γρ. ζάχαρη,
- ξύσµα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο,
- ξύσµα από ½ λεµόνι ακέρωτο,
- ξύσµα από 1 λάιµ ακέρωτο,
- 5 αυγά,
- 180 ml γάλα,
- 50 ml χυµό πορτοκαλιού,
- 20 ml χυµό λεµονιού,
- 1 φακελάκι βανίλια,
- 500 γρ. µαλακό αλεύρι + λίγο ακόμη για το πασπάλισµα της φόρµας,
- 10 γρ. µπέικιν πάουντερ,
- 150 γρ. πούδρα αµυγδάλου {αμύγδαλα πολτοποιημένα στο moulti.}
- Γλάσο σοκολάτας:
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη,
- 50 γρ. κακάο,
- 15 ml νερό,
- 3-4 σταγόνες χυµό λεµονιού.
- Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 170°C, στον αέρα. Στον κάδο του µίξερ ρίχνουµε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσµα των εσπεριδοειδών, τα χτυπάµε µέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουµε σταδιακά τα αυγά, το γάλα και τους χυµούς. Προσθέτουµε τα υπόλοιπα υλικά ενσωµατώνοντάς τα στο µείγµα.
- Βουτυρώνουµε και αλευρώνουµε τη φόρµα μας,αδειάζουµε µέσα το µείγµα. Ψήνουµε για περίπου 45 λεπτά. Βγάζουµε από τον φούρνο και αφήνουµε να κρυώσει.
- Σε µια µπολ βάζουµε όλα τα υλικά για το γλάσο και τα ανακατεύουµε, ώσπου να σχηµατιστεί µια παχιά κρέµα.
- Την απλώνουµε στην επιφάνεια του κέικ να το καλύψει. Διακοσµούµε με τριμμένα αμύγδαλα Ή τριμμένη καρύδα και ολόκληρα αμύγδαλα.
Λάιμ δεν είχα δεν έβαλα απλά έβαλα περισσότερο ξύσμα λεμόνι. Βούτυρο στα κέικ δεν χρησιμοποιώ έβαλα βιτάμ μαλακό και μείωσα τη ζάχαρη στα 280 γραμ.δεν μας αρέσουν να είναι πολύ γλυκά τα κέικ. Η αρχική συνταγή ήταν για Βασιλόπιτα -κέικ εδώ: http://www.tovima.gr/vimagourmet/recipes/article/?aid=550777