Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1293-nisaston.jpg
Νισαστόν



Κέικ με αποξηραμένα φρούτα

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τετάρτη, 08 Ιανουάριος 2014
none
Περιγραφή

Πολύ νόστιμο, αφράτο κέικ με φρούτα, ξηρούς καρπούς, μέλι και καραμέλες ζελέ!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
12 άτομα
  • 1 φλ. τσαγιού βούτυρο ή βιτάμ,
  • 1 φλ. καστανή ζάχαρη,εγώ έβαλα κρυσταλλική,
  • 1 κ.σ. μέλι,
  • 4 αυγά,
  • 1 μπέικιν πάουντερ,
  • 1 3/4 φλ. φαρίνα,
  • 1 κ. γλ. κανέλα,
  • 1/2 κ. γλ. γαρύφαλλο,
  • 1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο,
  • 1/2 φλ. γάλα ή 1 γιαούρτι,
  • 6 καραμελίτσες ζελέ κομμένες σε κομματάκια,
  • 1 1/2 φλ. διάφορα αποξηραμένα φρούτα (βερύκοκα, δαμάσκηνα, σύκα, κερασάκια, σταφίδες),
  • 1/2 φλ. καρύδια χοντροτριμμένα,
  • λικέρ ή κονιάκ για να μουλιάσουμε τα φρούτα,
  • συν 1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ για το τέλος,
  • 2 βανίλιες ή κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας,
  • άχνη για το τέλος ή φτιάχνουμε απλό γλάσο με 2 φλ. άχνη και 4 κ.σ. χυμό πορτοκάλι, τα χτυπάμε μαζί σε πηχτό γλάσο.
Οδηγίες
  1. Κόβουμε σε κομματάκια και μουλιάζουμε τα αποξηραμένα φρούτα σε κονιάκ ή λικέρ 2 ώρες.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη, ένα ένα τα αυγά, ρίχνουμε το μέλι, το γιαούρτι ή γάλα χτυπάμε να ενσωματωθούν. Ρίχνουμε τη φαρίνα με το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε τα φρούτα μαζί με το κονιάκ, τα ζελεδάκια, τέλος τα καρύδια με τα κανελογαρύφαλλα, σταματάμε το μίξερ, ανακατεύουμε με σπάτουλα να ενσωματωθούν όλα τα υλικά του κέικ.
  4. Ρίχνουμε σε φόρμα καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη το μείγμα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο -190ο για 45 λεπτά περίπου.
  5. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και ρίχνουμε το κονιάκ σε όλη την επιφάνεια του κέικ. Αφήνουμε να απορροφήσει το κονιάκ και να κρυώσει, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
  6. Ρίχνουμε άχνη σε όλη την επιφάνεια ή ρίχνουμε το γλάσο και διακοσμούμε όπως μας αρέσει.

 

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Έφτιαξα το κέικ αυτό Βασιλόπιτα ,γίνεται πολύ αφράτο.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 13 Ιανουάριος 2014
Πολύ πλούσιο και μυρωδάτο κέικ αυτό. Και ένα τιπ για να μη μας κάθονται τα φρούτα τα ξερά ή οι σταφίδες στο κάτω μέρος του κέικ, τα αλευρώνουμε με λίγο αλεύρι από την ποσότητα του αλευριού που έχει η συνταγή και μετά τα ρίχνουμε στο μείγμα μας.
Μεταφορά στην κορυφή