Κέικ λεμονιού
- 3/4 κούπας βούτυρο φρέσκο.
- 3 αυγά.
- 3 κούπες αλεύρι σκληρό κοσκινισμένο.
- 1&1/2 κούπας ζάχαρη.
- 1/2 κούπας γάλα εβαπορέ αδιάλυτο.
- Ξύσμα ενός βιολογικού ακέρωτου λεμονιού.
- Χυμό 1/2 λεμονιού.
- 2 γεμάτες κουταλιές μπέκιν.
- 1 κούπα σταφίδες μαύρες και ξανθές ανακατεμένες.
- Ελάχιστο αλάτι.
- Βάζουμε τις σταφίδες σε λίγο κονιάκ για 20 λεπτά. Χτυπάμε τα σπράδια σφιχτή μαρέγκα.
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ναφρατέψει , προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν, το γάλα ,το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
- Στο τέλος προσθέτουμε εναλλάξ αλεύρι με μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά , και τις σταφίδες πασπαλισμένες με φρυγανιά.
- Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα ,και ψήνουμε το κέικ στους 165 με αντιστάσεις για μια ώρα.
Αν θέλουμε μπορούμε να το σερβίρουμε με γλάσσο λεμονιού η να το πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη. Για το γλάσσο λεμονιού θα ανακατέψουμε μια κούπα ζάχαρη άχνη με 2-3 κουταλιές περίπου λεμόνι.






