Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Kέικ λαδιού με καραμελωμένα αμύγδαλα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Δευτέρα, 16 Μάρτιος 2009
κανένας
Περιγραφή

Ένα κέικ που περισσότερο μοιάζει με σουφλέ σοκολάτας παρά με ένα απλό κέικ. Είναι διαφορετικό, νόστιμο και εύκολο και υγιεινό. Δεν έχει βούτυρο και μπορούμε να βάλουμε και λιγότερα αυγά ή λιγότερους κρόκους και αφήνουμε όπως είναι τα ασπράδια.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 160 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 120 γρ. αλεύρι απ
  • 80 γρ. καραμελωμένα αμύγδαλα
Οδηγίες

 

  1. Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα
  2. Αφήνετε τη ζάχαρη στη φωτιά να λιώσει και να γίνει καραμέλα και στο τέλος ρίχνετε τα ασπρισμένα αμύγδαλα ή αν βαριέστε κάτι τέτοιο, όπως εγώ, αγοράστε από s/m
  3. Στη συνέχεια θα θρυμματίσετε τα καραμελωμένα αμύγδαλα στο μούλτι και θα τα ανακατέψετε με το αλεύρι.
  4. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο χαμηλό του φούρνου μικροκυμάτων και την ανακατεύετε με το λάδι.
  5. Χτυπάτε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν περίπου 4-5 λεπτά για να αφρατέψουν και τα ανακατεύετε με το μείγμα σοκολάτας και λαδιού.
  6. Προσθέτετε το αλεύρι μαζί με τα αμύγδαλα.
  7. Το βάζετε σε λαδωμένη φόρμα διαμέτρου 20-22 εκ. με τσέρκι ή σε μικρό πυρέξ όπως εγώ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο για 25-30 λεπτά.
  8. Το διατηρείτε εκτός ψυγείου και όταν θέλετε να το σερβίρετε, το ζεσταίνετε ελαφρά.
  9. Είναι συνταγή του Παρλιάρου 
  10. Καλή επιτυχία!
Σχόλια
Σχόλιο από LARA LO , Πέμπτη, 19 Απρίλιος 2012
πόση ζάχαρη να βάλω για να καραμελώσω τα αμύγδαλα;έχεις μόνο 200 γρ και λες να τη χτυπήσουμε με τα αυγά...άρα;
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 19 Απρίλιος 2012
Τα 200 γρ. ζάχαρη είναι για το κέικ και όχι για την πραλίνα αμυγδάλου ή καραμελωμένα αμύγδαλα. Στη συγκεκριμένη συνταγή η πραλίνα είναι έτοιμη και το λέω. Αν θες να φτιάξεις, χρησιμοποίησε 1 κούπα ζάχαρη, να λιώσει σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια ρίξε μισή κούπα ή 3/4 κούπας αμύγδαλα καβουρντισμένα καλύτερα, ανακατεύεις και στρώνεις σε λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα, αφήνεις να κρυώσει και μετράς 80 γρ. , σπας , αλέθεις και προσθέτεις στο αλεύρι.
Μεταφορά στην κορυφή