Kέικ λαδιού με καραμελωμένα αμύγδαλα
Ένα κέικ που περισσότερο μοιάζει με σουφλέ σοκολάτας παρά με ένα απλό κέικ. Είναι διαφορετικό, νόστιμο και εύκολο και υγιεινό. Δεν έχει βούτυρο και μπορούμε να βάλουμε και λιγότερα αυγά ή λιγότερους κρόκους και αφήνουμε όπως είναι τα ασπράδια.
- 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
- 160 γρ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 120 γρ. αλεύρι απ
- 80 γρ. καραμελωμένα αμύγδαλα
- Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα
- Αφήνετε τη ζάχαρη στη φωτιά να λιώσει και να γίνει καραμέλα και στο τέλος ρίχνετε τα ασπρισμένα αμύγδαλα ή αν βαριέστε κάτι τέτοιο, όπως εγώ, αγοράστε από s/m
- Στη συνέχεια θα θρυμματίσετε τα καραμελωμένα αμύγδαλα στο μούλτι και θα τα ανακατέψετε με το αλεύρι.
- Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο χαμηλό του φούρνου μικροκυμάτων και την ανακατεύετε με το λάδι.
- Χτυπάτε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν περίπου 4-5 λεπτά για να αφρατέψουν και τα ανακατεύετε με το μείγμα σοκολάτας και λαδιού.
- Προσθέτετε το αλεύρι μαζί με τα αμύγδαλα.
- Το βάζετε σε λαδωμένη φόρμα διαμέτρου 20-22 εκ. με τσέρκι ή σε μικρό πυρέξ όπως εγώ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο για 25-30 λεπτά.
- Το διατηρείτε εκτός ψυγείου και όταν θέλετε να το σερβίρετε, το ζεσταίνετε ελαφρά.
- Είναι συνταγή του Παρλιάρου
- Καλή επιτυχία!