Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κέικ κερασιού

recipe image
Προστέθηκε απόmarianta, Σάββατο, 12 Ιούνιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή

Μια ακόμα παραλλαγή του αγαπημένου μας κέικ που ταιριάζει απόλυτα στην εποχή προσθέτοντας μέσα κεράσια.

Συστατικά

4 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
2 βανίλιες
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα τριμμένα αμύγδαλα
1 / 2 κούπα γλυκό κεράσι
1 κούπα ηλιέλαιο ή μαργαρίνη

Οδηγίες

Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ όλα τα υλικά του κέικ εκτός από το γλυκό κεράσι για πέντε λεπτά.

Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μία φόρμα του κέικ στρογγυλή ή δύο μακρόστενες.

Αδειάζουμε μέσα το κέικ, κόβουμε τα κερασάκια στη μέση και τα βάζουμε στην επιφάνεια του γλυκού.

Τα πατάμε λίγο με το χέρι μας για να καλυφθούν από τη ζύμη.

Ψήνουμε το κέικ στους 175 βαθμούς με αέρα για μία ώρα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε μία ακόμα παραλλαγή με την ίδια ζύμη.

Αν χρησιμοποιήσουμε δύο μακρόστενες φόρμες για κέικ, στη μία βάζουμε κεράσια και στην άλλη βάζουμε κομμάτια μήλου με τον ίδιο τρόπο όπως βάλαμε τα κεράσια.

Όταν ψηθεί το κέικ μήλου το παπαλίζουμε, αν θέλουμε, με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 13 Ιούνιος 2010
Πολύ καλό!!!Moυ αρέσει που δίνεις και παραλλαγές στο ίδιο κέικ.
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 13 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραία ιδέα Μαριάντα για να αλλάξουμε και λίγο το κλασσικό κέικ! Και το μήλο και τα κερασάκια είναι πολύ ωραίες επιλογές!!!
Σχόλιο από erotas , Κυριακή, 13 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραιοοοοοο αυτο το κέικ!!!!
Σχόλιο από hrisag , Τρίτη, 15 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραιο κεκακι ζουμερο και με χρωμα!!
Σχόλιο από marilena , Σάββατο, 26 Ιούνιος 2010
san geysh yperoxo...alla to keik gia na einai keik..prepei na einai afrato...xtypane to boythro me thn zaxarh ..ta aspradia ta kanoyme maregka kai ta bazoyme sto telos siga siga apalo anakatema..bazoyme aleyrh kokkino..poy foyskonei...aytes tis alages tha ekanv thn epomenh fora giati twra akoloythontas to omadiko anakatema kai aleyri mple....den eixe wraia opsi kai thn epomenh htan ksero
Σχόλιο από marianta , Σάββατο, 26 Ιούνιος 2010
Σ ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις Μαριλένα μου! Είναι απόλυτα σεβαστές και χρήσιμες! Εγώ το συγκεκριμένο κέικ το έφτιαξα όπως το περιγράφω και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε.
Σχόλιο από marianta , Σάββατο, 26 Ιούνιος 2010
Οφείλω να παραδεχτώ ένα λάθος και ζητάω συγνώμη. Κόκκινο αλεύρι χρησιμοποίησα όπως σε όλα τα κέικ. Μαριλένα πιθανόν να έχει παίξει κάποιο ρόλο αυτό. Δεν είχα εντοπίσει το λάθος όταν έγραφα τη συνταγή. Συγνώμη και πάλι.
Σχόλιο από marilena , Σάββατο, 26 Ιούνιος 2010
..ides ti kanei to xrvma... ;) kalo s.k. se oloys !!!
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 11 Ιούλιος 2010
Η φωτογραφία από τη Χρύσα που έφτιαξε τη συνταγή.
Μεταφορά στην κορυφή