Κέικ Καραμέλας της Σοφίας
- 1 πακέτο έτοιμο μίγμα για σοκολατένιο κέικ (υπάρχει σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ!)
- 3 αυγά
- 1/2 κούπα σπορέλαιο
- 1 κούπα νερό
- 1/2 κούπα έτοιμο σιρόπι καραμέλα για παγωτά( ή τόπινγκ καραμέλας) για τη φόρμα
Υλικά για την κρέμα καραμελέ
- 1 κονσέρβα γάλα εβαπορέ (400 γρ.)
- 1 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο(400γρ.)
- 3 αυγά
- 1 βανίλια
Ξεκινάω βουτυρώνοντας καλά μια μεγάλη φόρμα για κέικ 28 εκ. βαθιά. Ρίχνω το σιρόπι καραμέλας να καλυφθεί ο πάτος της φόρμας.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ετοιμάζω το κέικ. Σε ένα μπολ ρίχνω το έτοιμο μίγμα αφου το κοσκινήσω. Προσθέτω το νερό, σπορέλαιο και αυγά και χτυπάω με σύρμα 1-2 λεπτά. Αδειάζω το μιγμα μέσα στη φόρμα που έβαλα πριν το σιρόπι. Ετοιμάζω την κρεμ-καραμελέ. Στο μπλέντερ ρίχνω όλα τα υλικά και χτυπάω 2 λεπτα.
Αδειάζω την κρέμα πάνω από το μίγμα του κέικ. Καλύπτω με αλουμινόχαρτο τη φόρμα και την τοποθετώ σε ένα βαθύ ταψάκι που έχω ρίξει μέσα βραστό νερό σχεδόν μέχρι τη μέση. (Δηλ.θα ψήσω το κέικ μου σε μπαιν μαρί).
Ψήνω για 1 ώρα ακριβώς, μπήγω ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό είναι έτοιμο. Το βγάζω από το μπεν μαρι, αφαιρώ το αλουμιχόχαρτο και αφήνω το γλυκό να κρυώσει εντελώς.
Αφού κρυώσει το αναποδογυρίζω και το ξεφορμάρω σε μια πιατέλα προσεχτικά και το βάζω να παγώσει στο ψυγείο, όπου και το διατηρώ και μένει ζουμερό και αφράτο! Σερβίρω με έξτρα σιρόπι καραμέλας!
Αν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο μίγμα για κέικ, φτιάξτε μια δόση από το αγαπημένο σας κέικ σοκολάτας το οποίο να καλύπτει τη μισή φόρμα, για να έχει χώρο να μπει και η κρέμα από πάνω! Την επόμενη μέρα είναι ακόμα πιο ζουμερό, παρόλο που το διατηρούμε στο ψυγείο!
ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΜΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΕΙΚ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!
ΕΥΚΟΛΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ!!!
ΥΛΙΚΑ
2 κούπες φαρίνα που φουσκώνει
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα κακάο
1 κούπα γάλα
1/2 κούπα σπορέλαιο
2 βανιλιες
3 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα υγρα υλικα σ ενα μπολ,τα α στερεά σε άλλο και τα ενώνουμε όλα μαζι!
Συνταγή της Σοφίας Τσιώπου