Κέικ ινδοκάρυδο Μωσαϊκό
- 120 γρ . βούτυρο μαλακό
- 200 γρ . ζάχαρη
- 6 αυγά χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους
- Λίγο αλάτι
- 260 γρ . αλεύρι
- 3 κ . σ . γεμάτες κακάο
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 150 ml νερό
- 3 κ . σ . κονιάκ ή λικέρ καρύδας
Για την άσπρη ζύμη ( κρέμα )
- 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλιας
- 100 γρ . ζάχαρη
- 250 ml γάλα από ινδοκάρυδο
- 100 ml χυμό από ανανά
- 50 γρ . ινδοκάρυδο
- 300 γρ . ανθότυρο
Για διακόσμηση
- 2-3 κ . σ . ροδάκινο μαρμελάδα
- Λίγο ινδοκάρυδο
Πρώτα φτιάχνουμε την κρέμα για να κρυώσει . Αναμειγνύουμε το άνθος αραβοσίτου με τη ζάχαρη . Σιγά σιγά προσθέτουμε ανακατεύοντας 3 κ . σ . γάλα καρύδας . Το υπόλοιπο γάλα καρύδας το βάζουμε να βράσει .
Ανακατεύοντας προσθέτουμε το άνθος αραβοσίτου και το βράζουμε για μόνο 1 λεπτό . Προσθέτουμε το χυμό ανανά και την καρύδα και το αφήνουμε για 1 λεπτό να βράσει . Το αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας και προσθέτουμε το ανθότυρο .
Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο .
Ζύμη για το κέικ
Χωρίζουμε τα αυγά . Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι και τη μισή ποσότητα από τη ζάχαρη πάρα πολύ καλά , σχεδόν 10 λεπτά για να γίνει μαρέγκα σφικτή .
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε και τους κρόκους σχεδόν 5 λεπτά .
Ανακατεύουμε το αλεύρι , το κακάο και το μπέικιν . Το προσθέτουμε με το νερό και το λικέρ εναλλάξ . Τώρα προσθέτουμε και τη μισή μαρέγκα , ανακατεύοντας ελαφρά.Προσθέτουμε και την υπόλοιπη .
Βάζουμε το μείγμα σε ταψί 30 εκατατοστά διαμετρο περίπου .
Τώρα με ένα κουτάλι σούπας παίρνουμε από την κρέμα που έχουμε ετοιμάσει κάνουμε μια λακουβίτσα στο μείγμα που έχουμε μέσα στο ταψί και βάζουμε μέσα την κρέμα , αλλά σε ίδιες αποστάσεις και με αυτόν τον τρόπο έως να μας τελειώσει η κρέμα. Επίσης μπορούμε και με την σακούλα του κορνέ : βάζουμε από την κρέμα μέσα στον χυλό ,
Ψήνουμε το γλυκό μας για 35-40 λεπτά .
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο , αμέσως με ένα πινέλο το αλείφουμε με τη μαρμελάδα και το πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο .



