Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2973-frouteniostefani.jpg
Φρουτένιο στεφανάκι



Κέικ γεμιστό με Μήλο κομπόστα και κρέμα βανίλιας

recipe image
Προστέθηκε απόgeorgia2783, Κυριακή, 04 Νοέμβριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Απίθανη ζουμερή μηλόπιτα!

Συστατικά

Ζύμη

  • 250 μλ Γάλα
  • 42 Γραμμάριο Φρέσκια μαγιά
  • 500 Γραμμάριο Αλεύρι
  • 100 Γραμμάριο Ζάχαρη
  • 1 Πακέτο Βανίλια ζάχαρη
  • 1 Πρέζα Αλάτι
  • 1 Αυγό
  • 45 Γραμμάριο Βούτυρο σε μικρά κομμάτια

 Για την κομπόστα

  •     1 κιλο Μήλα
  •     75 Γραμμάριο Ζάχαρη
  •     1 Πακέτο Βανίλια για άρωμα
  •     200 μλ Χυμός μήλου
  •     μια Κανέλα ξύλο

   Για την πουτίγκα

  •     500 μλ Γάλα
  •     25 Γραμμάριο Ζάχαρη
  •     1 Πακέτο Βανίλια πουτίγκα μείγμα

Για πάνω από τη ζύμη

  •     75 Γραμμάριο Βούτυρο σε μικρά κομμάτια
  •     50 Γραμμάρια Ζάχαρη, για πασπάλισμα
  •     50 Γραμμάριο Αμύγδαλα, για πασπάλισμα
Οδηγίες
  1. Βαλτε το αλευρι, τη μαγια και το μισο απο το γαλα, τη ζαχαρη και ανακατεύουμε καλα. Το αφηνουμε να φουσκώσει η μαγια.
  2. Βαζουμε τη βανιλια, το αλατι και το αυγο μεσα στο μπολ το υπόλοιπο γαλα και ανακατεύουμε σε χαμηλη ταχυτητα, προσθετουμε και το βουτυρο. Και συνεχίζουμε σε μεσαια ταχυτητα και επιπλεον 5-7 λεπτα μεχρι να εχετε μια λεια ζυμη. Το αφηνουμε για 45 λεπτα μεχρι 60 λεπτα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει!
  3. Κατα τη διαρκεια αυτή, καθαρίζουμε τα μηλα απο την φλουδα τους και τα κοβουμε σε φετες λεπτες. Τα μηλα, τη βανιλια, τη ζαχαρη, το χυμο μηλου και κανέλα, τα βαζουμε σε μια κατσαρολα να βρασουν σιγα, για περίπου 12 λεπτά να εχει πιει περιπου το ζουμο του. Αφαιρέστε το ξηλο κανέλα, αφήστε το να κρυώσει .
  4. Σε μια κατσαρολα βαζουμε το γαλα και κραταμε λιγο, για να λιωσουμε την βανιλια πουτίγκα με 4 κουταλιες ζαχαρη. Βραστε το υπολοιπο γαλα να πάρει μια βραση και βαλτε την κρεμα μεσα και το ανακατεύετε καλα και το κατεβαζετε απο το ματι κουζίνας. Αφηστε το να κρυώσει και το ανακατεβουμε μερικες φορες να μην πιασει κρουστα.
  5. Βγαλτε τη ζυμη απο το μπολ, τα χωρίζετε σε 2 κομματια και ανοίγουμε ενα φύλλο. Το βαζουμε σε βουτυρωμενο ταψι. Βαζουμε την κομποστα επανω . Ανοίγουμε και την δευτερη ζύμη, στο μεγεθος του ταψιου,και το βαζουμε απο πανω,απο την κομποστα.(Δηλαδη το σκεπαζουμε)
  6. Το αφηνουμε για 30 λεπτα να φουσκωσει. Τωρα πιεστε τη ζυμη , σε λακουβίτσες (Να μην το τρυπήσετε) και βαλτε επανω 75 γρ βουτυρο, σε νιφαδες- κομματάκια. Με ενα κουταλακι βαζουμε και την κρεμα βανιλια πουτιγκα, πασπαλιζουμε ζαχαρη και αμυγδαλα.
  7. Ψήνουμε το κεικ σε προθερμασμενο φουρνο στους 175 ° C για περιπου 30 λεπτα.

 

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Σημειωση: Αυτό το κεικ μηλου, ειναι πολυ ωραιο και ζουμερο.  Δεν ειναι πολυ γλυκο - γλυκο , μπορειτε να βαλετε στην πουτιγκα ακομα περισσοτερη ζαχαρη.
  • Εγω εκανα ενα λαθος, διαβασα 3με 4 φορες την συνταγη, και ομως εκανα ενα λαθος! Εβαλα την κομποστα και την κρεμα μαζί (αντί για χώρια) και ετσι εγινε σκεπαστη! Εσείς ακολουθείστε τη συνταγή όπως σας την γράφω. Αλλα και έτσι όπως την έκανα εγώ είναι πολύ καλή . Εσεις καντε την όπως θελετε, δεν θα χασετε και τιποτα ειναι πολύ νόστιμη.
  • Η συνταγή από εδώ
Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Κυριακή, 04 Νοέμβριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ζουμερή,χορταστική η μηλόπιτά σου Γεωργία!!
Σχόλιο από georgia2783 , Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος 2013
Kαποια,Η καποιος,με ρωτησε,στο ΜΑΙΛ ΜΟΥ,που δεν μπορω,να του απαντησω γιατη δεν βλεπω το ΜΑΙΛ ΤΟΥ!!!! ( Μπορώ αντι για πουτίγκα βανίλια να βάλω ανθος αραβοσίτου βανίλια ; θα υπάρχει διαφορά στη γεύση; Οταν λες για τη ζύμη βανίλια ζάχαρη εννοείς τα φακελάκια βανίλιας με ζάχαρη που βάζουμε για άρωμα)Για την μπουτιγκα,ειναι το ιδιο πυστεβω,εδω τα εχουμε σε φακελακια,και το βαζουμε σε ζεστο γαλα να παρη μια βραση,και βαζουμε και 3 κουταλιες ζαχαρη.Για την ζυμι,ειναι βανιλια αρωμα!!!!!
Μεταφορά στην κορυφή