Κεφτέδες με ρύζι και βρώμη
- 1 κουπα ρυζι , εγω εβαλα Καρολίνα
- 2 κούπες νερο
- 1/2 κ ,γλ. αλατι
- 1 κουπα βρώμη,
- 1 κ γ μοσχοκαρυδο
- 2 κ σ Maggi νοστιμιά, λεω αυτο που ειναι σε μπουκαλάκι
- 1 κρεμμύδι κομμενο σε μικρα κομματάκια
- 1 αυγο προαιρετικά αν δεν το θελουμε δεν το βαζουμε
- 1 κ σ σκονη απο λαχανικα ( δωκιμαζουμε να μην το ο κανουμε πολυ αλμυρο )
- 5 κ σ ελαιόλαδο
- 1 κ σ δυόσμο,
- Λιγο μαϊντανό
- Λιγο αλευρι
- 2 Κ γ μουστάρδα
- Βραζουμε το ρυζι με το νερο και το αλατι, το βραζουμε Καλα να ειναι μαλακο και να εχει ρουφηξει ολο το νερο του. Αφηνουμε να κρυωσει.
- Το βαζουμε σε μια λεκάνη. Ριχνουμε 3-4 κ σ κρυο νερο μεσα ζυμωνουμε λιγο. Ριχνουμε και την βρώμη και ολα τα αλλα υλικα. Τα ζυμωνουμε Καλα αφηνουμε 5-10 λεπτα.
- Αν βαλουμε μεσα αυγο θα προσθέσουμε λίγη βρώμη ακομη ,να ειναι οπως ειναι η ζυμη η κανονική απο τους κανονικούς κεφτεδες.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λαδι οπως τους κανονικούς κεφτεδες.