Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

985-goulas 1.jpg
Γκούλας



Κεφτέδες με κρεμμύδια στον φούρνο

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Παρασκευή, 13 Ιανουάριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα πεντανόστιμο παραδοσιακό φαγητό, που όταν το μαγειρέψετε θα μοσχοβολήσει το σπίτι!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •     1 κιλό κιμά ανάμεικτο μοσχάρι με χοιρινό, η μόνο μοσχάρι αν μας αρέσει.
  •     2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα.
  •     Λίγο δυόσμο.
  •     Μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  •     Λίγο κύμινο.
  •     1 κουταλιά σούπας ξύδι.
  •     2 αυγά
  •     1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη.
  •     2 κουταλιές σούπας λάδι.
  •     1 -2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες.
  •     1 πατάτα μέτρια , καθαρισμένη και τριμμένη στον τρίφτη του κρεμμυδιού.
  •     Αλάτι.    Πιπέρι.

    Για την σάλτσα.

  •     1&1/2 κιλό κρεμμύδια μέτρια, κομμένα σε λωρίδες .
  •     2 φύλλα δάφνης.
  •     1 ποτηράκι κρασί κόκκινο.
  •     2 κουταλιές πελτέ ντομάτας.
  •     2-3 κόκκους μπαχάρι.
  •     Λίγους κόκκους πιπέρι.
  •     Αλάτι,   Πιπέρι.
Οδηγίες
  1. Ρίχνουμε σε μπολ τα υλικά για το μείγμα του κιμά και ζυμώνουμε μέχρι να αναμειχθούν ,και να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.    Αν το μείγμα δεν είναι αφράτο, προσθέτουμε λίγο νεράκι.  Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη , και το βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να ανακατευτούν οι μυρωδιές.    Πλάθουμε μεγαλούτσικους κεφτέδες, τους πατάμε λίγο στην παλάμη μας να πλατύνουν και τους τηγανίζουμε ελαφρά σε ελαιόλαδο. Τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
  2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα κομμένα σε ροδέλες κρεμμύδια με λίγο νερό,να βράσουν για 5 λεπτά.  Όταν το νερό στο τηγάνι έχει απορροφηθεί, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά για 5 -8 λεπτά.    Προσθέτουμε τον πελτέ, και τον σοτάρουμε για λίγο να βγάλει το άρωμά του.    Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε την δάφνη, τα πιπέρια, το αλάτι και το μπαχάρι. Προσθέτουμε και 1/2 ποτήρι καυτό νερό και αφήνουμε να βράσουν για λίγα λεπτά.
  3. Μεταφέρουμε τα κρεμμύδια σε ένα πυρέξ και τοποθετούμε τους κεφτέδες ενδιάμεσα στην σάλτσα . Ψήνουμε το φαγητό στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. Δεν προσθέτουμε πολύ νερό γιατί τα κρεμμύδια βγάζουν αρκετό. Αν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγο βραστό.
  4. Το φαγητό είναι έτοιμο, όταν μελώσουν τα κρεμμύδια χωρίς να λιώσουν και μείνουν με το λαδάκι τους.
Λίγα μυστικά ακόμα

Το φαγητό μας έχει πετύχει ,όταν , έχουν ροδοκοκκινίσει ελαφρά οι κεφτέδες ,και έχει μείνει με το λάδι του χωρίς ζουμιά, γιατί διαφορετικά τα κρεμμύδια θα φαίνονται σαν νερόβραστα και δεν θα γυαλίζουν.

Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Σάββατο, 14 Ιανουάριος 2012
Πολύ ωραίο,πικάντικο φαγητό Τζένη!!!
Μπράβο!!
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 14 Ιανουάριος 2012
Από ότι καταλαβαίνω, έχουμε ένα στιφάδο στο φούρνο. Τα κρεμμύδια κι εγώ έτσι τα φτιάχνω, τα νεροβράζω πρώτα για να ελαφρύ το φαγητό. Θα φτιαχτεί σύντομα και αυτό!!!
Σχόλιο από eleni_p , Σάββατο, 14 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολύ νόστιμο σίγουρα θα το κάνω εγώ θα βάλω και διάφορες πιπεριές και στο τέλος τριμμένη φετούλα,,,αυτά τα ολίγα χαχα
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Σάββατο, 14 Ιανουάριος 2012
Κορίτσια ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! Ηλιάννα , οντως η μυρωδιά και η γεύση αυτού του φαγητού είναι στιφάδου.Έχουν ανακατευτεί τα αρώματα απο όλα τα υλικά, και γίνεται πολύ νόστιμο.Τα κρεμμύδια βγαίνουν σαν καραμελωμένα.Ελένη δεν θα σου πρότεινα να προσθέσεις πιπεριές, γιατί θα αλλοιωθεί τελείως η γεύση του,όμως μπορείς να το δοκιμάσεις.
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 15 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραίο φαγητό Τζένη μου!!
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 15 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραίο φαγητό!!
Σχόλιο από hrisag , Δευτέρα, 16 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
αυτο το φαγητο μου κλεινει το ματι,θα το κανω!
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τόφτιαξα κι έγινε πεντανόστιμο φαγητό και αρκετά ελαφρύ. Πολύ καλή συνταγή!! Να την φτιάξετε οπωσδήποτε!!!!
Μεταφορά στην κορυφή