Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα
- 500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
- 1 αυγό
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Αλατοπίπερο
- Πάπρικα,
- Βασιλικο αποξηραμένο η φρεσκο
Για τη σάλτσα
- 2 κουτιά ντομάτα σε κομματακια
- ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ή περισσότερο ψιλοκομμένο
- λαδι
- 100 ml χυμό μήλου
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- Αλάτι και πιπέρι,
- Πάπρικα, Πάπρικα καυτερη σε σκονη
- Λίγο Θυμάρι φρέσκο
- 1 κουταλάκι του γλυκού βότανα de Provence
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 125 γρ μοτσαρέλα
- 100 γρ μοτσαρέλα τριμμενη αν θέλουμε
- Mε τά υλικά κάνουμε τήν ζύμη τού κιμά, κάνουμε μικρές μπάλες και τα βάζουμε σε ένα ταψί. 30 χ 22 εκατοστών Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω και κάτω η με αέρα 160 βαθμούς.
- Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια σε λίγο λάδι, προσθέτουμε το σκόρδο, στη συνέχεια, προσθέστε το χυμό μήλου και αφήστε το να βράσει λίγο , στη συνέχεια, προσθέστε τις ντομάτες και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το αφήνουμε να βράσει ξανά ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τά βότανα, πάπρικα και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε τή σάλτσα στο ταψί και απλώστε το ομοιόμορφα ανάμεσα στα κεφτεδάκια.
- Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε μικρά κομματάκια και τοποθετήστε από ένα κομμάτι στους κεφτέδες, ρίχνουμε επάνω και ανάμεσα από την τριμένη μοτσαρελα
- Ψήνουμε γιά 20 -30 λεπτά μέχρι το τυρί έχει λιώσει όμορφα και έχει ένα χρυσό χρώμα. Σερβίρουμε με πατάτες ζυμαρικά ή ρύζι.

τα βότανα de Provence τι είναι αντίστιχο στην Ελλάδα;
τα βοτανα ειναι οτι εχεις βαλε
Και θελω να το κανω..







