Κεφτεδάκια με μανιτάρια στο τηγάνι
Κεφτέδες:
- 1 κ. κιμά,
- 1 αυγό,
- 1/2 φλ. φρυγανιά τριμμένη,
- αλατοπίπερο,
- ρίγανη, θυμάρι,
- 1 κ. γλ. κύμινο,
- 1 κ.γλ. πελτέ ντομάτας ή κέτσαπ,
- 2 κ. γλ. μπέικιν.
Σάλτσα:
- 1 βαζάκι μανιτάρια σε φέτες πλυμμένα και στραγγισμένα,
- 3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες,
- 4 σκ. σκόρδο σε φέτες,
- μαϊντανό,
- ντοματάκια ψιλοκομμένα ή 2 κ.σ. πελτέ,
- 2 κ.γλ. πάπρικα,
- αλατοπίπερο,
- 200 ml. ζεστό νερό,
- 1 κύβο κοτόπουλου ή λαχανικών,
- ελάχιστο λάδι για το τηγάνι.
- Ετοιμάζουμε τον κιμά,ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και βάζουμε 30 λεπτά έως 1 ώρα στο ψυγείο. Βγάζουμε,πλάθουμε κεφτεδάκια μέτρια και τηγανίζουμε ελαφρά στο λάδι και από τις δύο πλευρές.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν , ρίχνουμε τα μανιτάρια,αφήνουμε 5 λεπτά και προσθέτουμε την τομάτα,νερό,πάπρικα και αλατοπίπερο.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να δέσει η σάλτσα μας. Στα τελευταία 5' προσθέτουμε τον μαϊντανό.
- Σερβίρουμε με πουρέ , πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.











