Κατμέρ
- 2 κιλα αλεύρι
- 500 γρ λιωμένη μαργαρίνη
- 1.200 γρ νερό, περιπου
- 1 κ. γλ. αλάτι
- για το άλειμμα 2-3 αυγα ελαφρα χτυπημενα
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το νερό και το αλάτι κάνοντας μια μαλακή ζύμη, αν χρειαστει νερο η αλευρι, προσθετουμε λιγο. Την αφηνουμε να ξεκουρστει για ½ ώρα.
- Κόβουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια (αν έχουμε μεγάλο σάτσι, διάμετρο 50 εκ.) και τα ανοίγουμε σε φυλλο με τον πλαστη οπως για τις πιτες. Τα αλείφουμε με την μπολικη λιωμενη μαργαρινη παρα πολυ καλα και τα τυλιγουμε ενα ρολο και μετα με σε ενα σαλιγκάρι. Τα βάζουμε 15’ στο ψυγείο για να κρυωσει και να στερεοποιηθεί η μαργαρινη.
- Τωρα τα ξανανοίγουμε σε μέγεθος φυλλου πιτας ή σε μεγεθος του τηγανιου που εχουμε.
- Βαζουμε το φυλλο επανω στο σατσι και αλειφουμε με αυγο. Τα ψηνουμε χωρις λαδι μέχρι να πάρουν χρώμα και τα γυριζουμε απο την αλλη μερια . Αν δουμε οτι ειναι στεγνα αλειφουμε με λιωμενη μαργαρινη. Θέλει 5-6 λεπτά ψήσιμο από κάθε πλευρά.
- Τα κατμέρ τα σερβίρουμε με τυρί, σαλατα ντοματα, κρεμμυδι ή με κιμά,η αν τα θελουμε γλυκα με μέλι ή μαρμελάδα.
Αν τα φτιαξουμε και σε ενα αντικολλητικό τηγάνι χωρις λαδι, θα βγουν περισσότερα κομμάτια.