Καταΐφι εύκολο
- 1/2 κ. φύλλο καταΪφι,
- 2 φλ. χοντροτριμμένα καρύδια ή αμύγδαλα,
- 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη,
- 1 κ. κανέλα,
- 1 1/2 φλ. βούτυρο λιωμένο.
Σιρόπι:
- 3 φλ. ζάχαρη,
- 4 φλ. νερό,
- χυμό ενός λεμονιού.
- Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ. Παίρνουμε την μισή ποσότητα του φύλλου, το στρώνουμε στο ταψί, ρίχνουμε λίγο βούτυρο απάνω.
- Ενώνουμε τους ξηρούς καρπούς με τη ζάχαρη και την κανέλα σε μπολ ρίχνουμε πάνω στο φύλλο τους ξηρούς καρπούς και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο φύλλο καταϊφι.
- Βουτυρώνουμε πολύ καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 45 λεπτά να ροδίσει.
- Βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά, περιχύνουμε το γλυκό μας, αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι και σερβίρουμε.
Προσέχουμε να είναι ένα από τα δύο κρύο, το καταϊφι ή το σιρόπι.
Αν μας αρέσει σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτού!
!