Κασόπιτα ή ζυμαρίτα.
- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
- 3 αυγά.
- 300 γραμ.φέτα τριμμένη με το χέρι.
- 1 ποτήρι γάλα .
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο.
- 200γρ. Βούτυρο φρέσκο.
- Νερό χλιαρό.
- Αλάτι.
- Σένα μπολ ανακατεύουμε,τα δυο αυγά ,το γάλα, και το λάδι. Ρίχνουμε και το αλεύρι ,λίγο αλάτι, και νερό χλιαρό,και κάνουμε ένα χυλό αραιό.
- Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 250 . Βάζουμε στο ταψί το μισό βούτυρο και το καίμε για λίγο μέσα στον φούρνο .
- Αποσύρουμε,το ταψί από τον φούρνο και ρίχνουμε μέσα τον χυλό.Κουνάμε το ταψί να πάει παντού ο χυλός. Επάνω και γύρω στο ταψί σκορπίζουμε την τριμμένη φέτα,το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια,και ένα αυγό ελαφρά χτυπημένο.
- Ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 220. Η πίτα αυτή δεν πρέπει να έχει πάχος περισσότερο από έναν πόντο.
Την συνταγή αυτή μου την έδωσε πριν χρόνια η φίλη μου Πόπη από Νεγάδες.








